Çığlığımı duyun ne olur!

A -
A +
“Feridun Ağabey, selamünaleyküm, ben eski sokak çocuklarından birisiyim. 1981 doğumluyum. Küçük yaşta benden büyük birisinin istismarına uğradım. Onu bıçakladığım için de cezaevine girdim. Cezaevinden çıktıktan sonra sokakta yaşamamın etkisiyle  zamanında bally, tiner ve uyuşturucunun etkisi ile hırsızlıktan sabıkam var diye kimse şu an iş vermiyor. Cami ve tophane yamacında yatıp kalkıyorum. Borcum var ödeyemiyorum. Hayata tutunmak istiyorum. Tekrar suç işleyip hapse girmek istemiyorum. Osmangazi İlçe Kaymakamlığına gittim 200 lira yardımcı olabiliyorlar. Osmangazi Belediye Başkanlığına gittim “belediyenin böyle bir ödeneği yok” diyorlar.
Nilüfer Belediye Başkanlığımıza gittim “belediyenin böyle bir bütçesi yok” diyorlar. Artık esnaftan kaçarcasına sokak değiştirerek gelip gidiyorum. Beş bin lira kadar paraya ihtiyacım var. Borçlarımı ödeyip bir iş bulup hayata karışmak istiyorum. Hayatıma kıymak istemiyorum. Allah'tan korktuğum için yapamadım. Ne olur yalvarırım yardımcı olun… Beni adı geçen kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri veya devletimizin ilgili birimleri araştırsın, ama beni sokağa terk etmesinler. Böbreğimi satmak istiyorum ama o da istiyorum deyince olacak bir şey değil. Başka çare bilmiyorum. Sabıkam var diye bana bütün kapılar kapanıyor. Kimse iş vermek istemiyor. Size e-devletten girip göresiniz diye ulusal yargı ağında kayıtlı olan icralık borçlarımın dekont bilgilerini, nüfus kimlik bilgilerimi, Adalet Bakanlığı adli Sicil kaydımı gönderdim. Çığlığımı duyun ne olur!”
Abdülkadir Gürcan – (Afyon nüfusuna kayıtlı)
***
Bursa’nın sokak lambaları yanıyor!
“Feridun ağabey, herkesin derdine ortak oluyor, sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşıyorsunuz. Teşekkürler size ve size bu imkânı veren gazetemize. Benim sıkıntım sokak lambaları ile ilgili. Ben Bursa’da yaşıyorum. İşten eve evden işe giderken neredeyse her gün farklı yerlerde koca bir caddenin ya da bir sokağın boydan boya sokak lambalarının gündüz saatlerinde yandığını görüyorum. Hemen 186’yı arıyorum ama Allah bilir kaç saattir boş yere yanıyordur. Bir de o bölgede yaşayan insanların bu durum normalmiş gibi aldırış etmemeleri çok ağırıma gidiyor. İnsanlar maalesef duyarsız davranıyorlar. Acaba elektrik şirketleri bu tarz durumları bildiren, ihbara gerek kalmadan merkeze uyarı veren bir sistem kurduramaz mı? Ya da devlet bunu şart koşamaz mı? Neticede bu boşa harcanan elektriklerin parası bir şekilde bizlerin cebinden çıkıyor. Parasının bizden çıkmasını da geçtim malumunuz israf haram. Enerjiye en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde bir şekilde elektrik israfı yaşıyoruz. Lütfen bunu paylaşın ki birileri belki bir şeyler yapar”
Ömer Berk / Bursa
***
Ya denetleyin ya da kaldırın!
“Feridun Ağabey, iki sene önce de yazmıştım ve yayınlamıştınız. TEM Otoyolu 157. km Hamitli Mevkii Hendek-Sakarya adresinde bulunan PARKSHOP Outlet Center'daki mescit kısmında abdest bölümlerinde plastik parkeler döşenmiş. Yolculara da ayakkabıyla basmayın diye yazılmış. Temiz tutulması amacıyla yapılmış olsa da çıplak ayakla oraya basan her insanın ayağı sağlıklı olmayabilir. Mantar ve benzeri enfeksiyon kapma riski vardır. Hijyen açısından çok önemlidir. Parkshop yetkililerin bu ve benzeri bir düzenleme yapacağına inanıyor, kendilerine verdikleri güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” demiştim. Geçen gün yine yolum oraya düştü. Hiçbir değişiklik olmadığını gördüm. Daha acı olan bir şey daha gördüm. Tesadüf bu ya, gözümün önünde bir adam geldi o plastik parkelere hem de ayakkabısıyla basarak musluğu açtı. Elini yüzünü yıkamaya başladı. Ben “abdest alıyor, ama ayakkabıyla girmemesi gerektiğini bilmiyor” diye düşünürken adam abdest almadan çıktı gitti. Ondan hemen sonra bir başka yolcu geldi. Garibim kurallara uydu. Ayakkabısını çıkardı. Çıplak ayakla, az önce ayakkabıyla orayı kirleten görgüsüz ve sorumsuz adamın bastığı yere çıplak ayağıyla bastı. Feridun Ağabey, yazık değil mi dürüst insanlara? Yazık değil mi kuralları çiğneyen hoyrat insanlar yüzünden bu insanların mağdur olmasına! Kaldırın oradan o mikrop yuvası plastik parkeleri kardeşim! Görevliler iki paspas çekmesin diye birbirinden habersiz yolcuların gelip gittiği ve düzgün insanların sağlığını sorumsuz insanların tehlikeye attığı bir uygulamadan vazgeçin!
Mehmet Çınaroğlu-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.