Yazılarım yayınlansın başka bir şey istemem!

A -
A +
İstanbul’dan “73 yaşında emekli bir okuyucunuzum. Gönderdiğim yazılarımın yayınlanmasından başka talebim ve isteğim yok. Ülkemin problemlerine hassasiyetim nedeniyle istesem de kayıksız kalamıyorum. Birkaç yazıyı birden APS ile gönderiyorum. Yayınlanma zamanı önemli değildir” diye yazan değerli okuyucumuz Necdet Akman Beyefendi, öncelikle sizleri seviyoruz ve gönderdiğiniz yazılarınızın her bir satırı için teşekkür ediyoruz. Bize gönderilen bütün yazılar köşemizin formatına uygun olmak şartıyla kesinlikle değerlendirilmektedir. Bu anlamda cevap vermediğimiz veya yazısını yayınlamadığımız hiçbir okuyucumuz olmamıştır. Topluca gönderdiğiniz yazılardan köşemizle ilgili olanları elbette yayınlıyor, diğer görüş ve önerilerinizi içeren yazılarınızı da gerek yazarlarımıza gerek diğer servislerimize havale ediyoruz.
Sokak hayvanlarıyla ilgili üzüntünüze aşağıda yer veriyor, selam ve hürmetlerimizi sunuyoruz:
“Kedi ve köpekler için bakımevleri olmayan yerlerden söz ediyorum. Buralarda sokaklarda dolaşan sahipsiz hayvanları gördükçe insanın yüreği sızlıyor. Bazı köşebaşlarına bazı merhametli insanlar hazır mamalardan bırakıyorlar, bazıları emanet plastik kaplarla su bırakıyorlar ama bunlar da bir zaman sonra çevre kirliliğine dönüşüyor. Hayvan hakkı savunuyorum diye yola çıkan kimilerinin yaptığı gibi bir eleştiri getirmiyorum. Ben inancımızda dili olmayan hayvana merhameti emreden bir kültürden söz ediyorum. Bu açıdan bölgesinde havyan bakımevleri bulunmayan belediyeler eğer sokak kedi ve köpeklerinden dolayı gerek mağduriyet gerekse çevre kirliliği gibi bir durum olduğunda bir barınak kurmalılar. Böylece sokaklarda arabanın ezdiği veya açlıktan yerlerde sürünen, içmeye su bulamayan zavallı hayvanlar kalmamış olur. Bu çok mu zordur?”
 
 
Telefonumun IMEI numarası klonlanmış mı?
 
Feridun Ağabey, bir sene önce yurt dışından faturalı bir cep telefonu aldım. Bir seneden beridir de sorunsuz kullanmakta idim. Bir hata önce servis dışı kaldı. Bunun neden böyle olduğunu ve nasıl çözebileceğimizi araştırmaya başladık. Ama kime sorduysak net bir cevap alamadık. Bize dediler ki: “sizin IMEI numaranız çalınmış veya başka birileri tarafından kopyalanmış olabilir. Bu konuyu araştırın.” Halen telefonumu kullanmakta sorun yaşıyorum. Bu konuda nereye hangi kuruma başvurmalıyım veya nasıl çözebilirim? Selamlar...
          V.A.-İstanbul
 
 
Bir hilal uğruna ne güneşler batıyor
 
Bu ülkede bu birlik olduğu sürece ben inanıyorum ki bir daha kimseye boyun eğmeyeceğiz. Vatan aşkı, aşkların en yücesidir. Kahraman milletimizin “15 Temmuz Birlik ve Beraberlik Günü” kutlu olsun. Şehitlere rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Haklarını bize helal etsinler.
Darbenin en şiddetli yaşandığı iller olan: İstanbul, Ankara gibi büyük şehirdeki halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Yer yarılmadıkça, gök üstümüze çökmedikçe, bizdeki birlik bitmedikçe Allah’ın izni ile bu ülkeyi, bu ülküyü kimse dize getiremez. 
15 Temmuz Şehitlerinin ruhu şâd olsun.
“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır./Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”
Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün bu vatan için canını verenlere Allah rahmet eylesin. Bu vatan çok ihanet ve hainler gördü ama bunlar gibisini görmedi. Ama unuttukları Türk milleti hepsini tarihe gömdü. Bu aziz millet, darbeye karşı canını ortaya koydu, tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdırdı. 15 Temmuz demokrasi nöbetimiz kutlu olsun. 15 Temmuz gecesindeki takvim yaprağını da son olarak size nakletmek istiyorum:
“Gevşemeyin, hüzünlenmeyin. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz.” (Ali İmran, 39) 
Eğer, sürç-i lisan ettiysem affola. Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun!..
           Emrah Yıldırım
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.