Birileri alay ediyor ama CLK BEDAŞ’la mı bizimle mi bilmiyoruz!

A -
A +
Kıymetli Feridun Ağabey, İstanbul Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesinde 2.243 daireli İhlas Marmara Evleri 2 sitesinin yönetimi olarak derdimizi size yazıyoruz. Köşenizde yayınlar da çözüme katkı sağlarsanız çok memnun olacağız.
Kıymetli Ağabey, sitemizin her üç parselinin arasından geçen Yeşilyurt ve Ayasofya caddeleri var. Bu caddelerdeki yanmayan lambalar ve yıkılan bir elektrik direğinden dolayı caddelerimiz geceleri karanlıkta kalıyor. Konuyla ilgili olarak 13 Eylül 2017 günü 186 CLK BEDAŞ’ı arayıp sokak aydınlatmaları arıza operatörüne, aynı konuyla ilgili iki değişik arkadaş ihbarda bulunarak kayıt numarası aldık. Arıza kayıt numaramız; 11329451 ve 11333389’dur.
Aradan 5 gün geçince 186’yı arayıp müracaat numaramızla ne yapıldığını sorduk. “Yasal süre 15 gündür bu süre içinde yapılır” dediler. 2 gün sonra cep telefonumuz aranarak arızanın giderilip giderilmediği soruldu. Henüz bir çalışma yok dedik. 27 Eylül 2017 günü cep telefonumuza bir mesaj geldi: "Arızanız giderilmiştir, anlayışınız için teşekkür ederiz..." Oysaki yapılan bir çalışma yok, arıza aynen devam ediyor. 28 Eylül 2017 günü bu defa CLK BEDAŞ’ın internet sayfasına arıza kaydı oluşturarak sokak aydınlatma ihbarında bulunduk.  Arıza kayıt No: 11594736 29 Eylül 2017'de 186’dan aranarak yine arızanın giderilip giderilmediği soruldu. Cevap menfi, yapılan bir iş yok. Bugün itibariyle ilk müracaatımızdan itibaren 35 gün geçti. Toplamda 20 civarında lamba değişimi ve 1 adet direğin yerine dikilmesi işinde muvaffak olamadık. Telefonla aradığımızda karşımıza çıkan elemanlar sadece kayıt alıyorlar, başkaca bir çözüm yok. Birileri müşteri ile CLK BEDAŞ’ın sorun yaşaması için alay mı ediyor? Sorun giderilmeden sorun giderildi raporunu ve bilgisini kim nasıl mesaj geçebiliyor? Bu konuyu CLK BEDAŞ yetkilileri biliyor mu bilmiyor mu? Derdimizi anlatabileceğimiz makam, merci yok. Fakat bizim Feridun Ağabeyimiz var, derdimizi köşesinde yazar bize yardımcı olur diye düşündük. Selam eder kolaylıklar dileriz!
             İhlas Marmara Evleri 2 Site Yönetimi-Beylikdüzü/İstanbul
 
 
18 aylık Bünyamin ilaç temin edilmezse ölecek!
 
Feridun Ağabey, Marmara Haber isimli günlük bölgesel gazetede de yayınladığımız haberimizi bir annenin feryadına yardım olması düşünesiyle sizinle de paylaşıyorum. Çünkü Kapaklı’da doğumundan sonra SMA hastalığı teşhisi konan 18 aylık Bünyamin’in iyileşmesi için yurt dışından gerekli ilaç temini gerekiyor. Bu ilaç sağlanmazsa bu yavrucağın hayatı son bulacak. Doğduğundan beri makineye bağlı yaşayan Bünyamin bebeğin annesi Sevgül Hanım çocuğunun yaşaması için devletten ve tüm hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor. Kapaklı'da Atatürk Mahallesinde yaşayan ailenin 18 aylık bebeği Bünyamin’e doğumdan sonra halk arasında “gevşek bebek sendromu” olarak bilinen ve 10 bin doğumda bir görülen SMA hastalığı teşhisi konulmuş. Bünyamin bebeğin iyileşmesi için de yurt dışından dozu 175 bin dolar olan ilacın temininin yapılması gerekiyor. Baba inşaatta çalıştığı için ailenin maddi durumu ilacı temin etmeye yetmiyor. Aile Sağlık Bakanlığımızdan, devletten ve tüm hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor. Doktorlar herhangi bir SMA (spinal müsküler atrofi) hastası çocuğun ilaç tedavisi uygulanmaz ise tıbben en fazla 2 yıl yaşayabileceğini belirtmekte. Bünyamin bebeğin annesi; “Çocuğumuz doğduğundan bu yana makineye bağlı yaşıyor. Solunum yetersizliği var, oturamıyor, yutkunamıyor ve hareket edemiyor. Günden güne hareket kabiliyeti bayağı azaldı. Tek çaremiz ilaç. İlaç da çok pahalı olduğundan karşılayamıyoruz. İlacın yurt dışında üretildiğini öğrendik. İlaç konusunda çok mücadele veriyoruz ama hiçbir cevap alamıyoruz. Bebeğimiz günden güne eriyor ve elimiz kolumuz bağlı. Eşim inşatta çalışıyor ve kazandığı para ev giderlerine bile yetmiyor. Diğer iki çocuğum evde yemek yerken bile Bünyamin’e kokusu gelmesin diye uğraşıp ona da yemek yedirmemi istiyorlar. Ancak ben ağlamaktan başka hiçbir şey yapamıyorum” diyor...
            H.S.-Kapaklı/Tekirdağ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.