Ülkeyi yönetenler bile rahatsız olduktan sonra!..

A -
A +
Bugün bir belediyeden tarafıma şöyle bir SMS geldi: “Emlak’ınız sebebiyle ödenmemiş 200 küsur TL borcunuz var…” Bu belediyenin son 15 yıllık ultra lüks harcamalarını 5-10 dakika şöyle bir düşündüm… Mercedes, Audi vb. markalı aşırı lüks arazi araçları. Lüks modelli, kiralık makam araçları. Aşırı lüks makam odaları. Dubai benzeri şatafatlı parklar. Gereksiz süslemeler içeren kavşaklar. Müzikle çalışan havuzlar. Devasa bütçeli festivaller. Sanatçı görünümlü zatlara ödenen konser paraları. Çok bilimsel (?) amaçlı yurt dışı gezileri. Yapılan, yıkılan, yapılan, yıkılan kaldırımlar ve yollar. Hiçbir başarısı olmayan spor (?) kulüplerine dökülen uçsuz bucaksız paralar. Alış fiyatından 5-10 kat pahalı fiyata satılan dijital su sayaçları. Türkiye’nin 81 vilayetinin en pahalı suları. Gereksiz özelleştirmeler. 5 yıldızlı otel odası gibi otobüs durakları. Hiç ihtiyacı olmayanlara verilen erzaklar, yemekler. İl dışına yapılan kayırmalı turistik geziler. Gereksiz yere çıkarılan gazeteler, dergiler. Fabrikalar, kümesler, tarlalar, villalar, banka hesapları.
Hepimizin bildiği gibi ülkemizin yıllık ihracatı 155-160 milyar dolar, ithalatı ise 250 milyar dolar kadardır. Arada 80-100 milyar dolarlık bir açık vardır. Bu açık yüzünden: Faizler düşmemektedir. Ücretler yerinde saymaktadır. Eğitime, sağlığa, bilime, tarıma ayrılan kaynaklar sınırlı kalmaktadır. Ürün fiyatları yukarı gitmektedir. Yeni yatırımlara kaynak bulunamamaktadır. Cari açığa belediyelerin de çok katkısı vardır. Bu konu ülkeyi yönetenlere bile rahatsızlık verecek duruma gelmiştir. Bir belediyenin halktan para talep etmesine hadi diyelim ses çıkarmayalım. Gereksiz harcamalara da sessiz mi kalacağız? Bu israf ne zamana kadar devam edecek? Demokraside herkes suskun mu kalmalıdır? "Bu belediye hangisi?" diye sormayın. Söyleyemiyorum. Zira demokrasi var…
          Bir Vatandaş-Bolu
 
 
Çocuklar siz mutlusunuz ama
Fahri Müfettiş üzgün!
 
“Feridun Ağabey, Kütahya şehir merkezinde gelin, nişan ve sünnet etkinlikleri nedeniyle, bazı motorlu araçların plakalarının kapatılarak, trafikte dolaştığına tanık oluyorum. Bu olumsuz durumdan şikâyetçiyim. Bahse konu plakası kapalı olan araçların trafik kazalarına karışmaları ve kural ihlali yapmaları hâlinde tespit edilmesi mümkün olmamaktadır. Mağduriyet yaşanmaktadır. Ayrıca da; trafikte seyir hâlinde olan motorlu araçların plaka kapatması da bir trafik suçudur. Fahri Trafik Müfettişi (FTM) kimliğimle, trafikte kural ihlali yapan araçları durdurarak ceza yazma yetkim olmadığından dolayı sadece araç plakalarına ceza yazabiliyorum.
Bu nedenle; trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla, Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü trafik denetleme ekiplerince bahse konu araçlar üzerinde etkin denetim yapılmasını,  kural ihlali yapan araçlara ceza uygulanmasını, bahse konu araçların süslemesini yapan çiçekçi esnafının araç plakalarının kapatılmaması konusunda ilgili Emniyet birimlerince tebligat yapılmak suretiyle uyarılmasını talep ediyorum.
           Halis Kahraman/Fahri Trafik Müfettişi-Kütahya
 
 
 
Bu saçmalığa bir anlam veremiyorum!
 
Feridun Ağabey, son zamanlarda bir dilencilik çeşidi çıkmış. Vapurlarda, metroda, Marmaray’da vd. toplu taşıma mekânlarında bazı çalgıcı dilencileri görmekteyiz. İlgili ve yetkililere sorduğumda bunlara devletin bizzat izin verdiğini söylediler. Bu sapasağlam gençlerin umuma açık yerlerde nasıl bu şekilde dilenmelerine izin verilir Feridun Ağabey! Bu "saçmalığa" bir anlam veremiyorum şahsen. "Saçmalık" çünkü hadi dilenmelerine müsamaha edelim peki çaldıkları yüksek sesli aletlerin kafamızı şişirmesine niye tahammül edelim? Bir de kendi sesleri ile gürültüyü iyice dayanılmaz hâle getiriyorlar ki vallahi bu kadarı insanı çileden çıkarır! “Devlet izin veriyormuş” demeselerdi ben bu kişilere yaptıkları bu uygunsuz iş için çatardım. Lütfen sayın devletim böyle "saçmalıkları" engelleyin. Ben istemediğim müziklerle akşam vakti kafamın şişirilmesini ve zevkimin hiçe sayılmasını istemiyorum! Onlar adam gibi istesinler biz onları sadakasız bırakmayız yav! Yapmayın etmeyin n'olur!”
        Hüseyin Yılmaz-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.