Musluklarımızdan kireç akıyor...

A -
A +
Feridun Ağabey merhaba, belki de ülkemizde en pahalı suyu içen Bursalıların musluğundan kireç akıyor biliyor musunuz? Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ yöneticileri “Bursalılar suyu musluktan içiyor” diyor. Doğru ama maalesef Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi Ali Bostancı Kent 19. Etapta oturan mahalle sakinleri musluktan akan suyu içmeyi bırakın o su ile temizlik bile yapamıyor. Bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıklar daha çok kirleniyor. Bütün bulaşıklar  bembeyaz kireç kaplanıyor. Suyu kaynattığımızda kapların dibi kireçleniyor. Yapılan çay bulanık oluyor. Kısacası musluktan akan suyla ne yemek yapabiliyoruz, ne de temizlik yapabiliyoruz. Bugüne kadar şikâyetimize çözüm bulamayan BUSKİ yetkililerini gazeteniz vasıtasıyla bir kez daha ilgiye davet ediyoruz. Mahallede yaşayan insanların sağlığı bozulmadan bir an önce şu kireçli akan suya bir çözüm bulsunlar. Saygılarımla...
       Bayram Kırtaş/Bursa
 
Musluklarımızdan kireç akıyor...
 
Otobüs ve servis işletmecilerinden teşekkür
 
“Feridun Ağabey öncelikle hayırlı haftalar diliyorum ve pazartesi günü köşenizde servisçi esnafının sorunlarına yer verdiğiniz için çok teşekkürler. Yozgat ilinde yaşanan sorunlara tamamen katılıyorum. Anlatılan bu sorunlar aslında Türkiye genelinde yaşadığımız sorunların ufak bir parçası. 23 yıldır oda başkanlığı yapan ve servis taşımacılığı konusunda Türkiye genelinde esnafın sorunlarını her platformda anlatmaya çalışan bir esnaf temsilcisi olarak biz servisçi esnafımıza göstermiş olduğunuz ilgi şahsımı derecesiz memnun etti. Sizlere çok teşekkür ediyorum.”
         (İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Oda Başkanı)-Hasan Basri Bostancı
 
 
Gözlükçülerde birlik olma heyecanı
 
Feridun Ağabey, Yüce Meclisimizde görüşülmekte olan ve Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına ilişkin olan 502 Sayılı Kanun Tasarısı kapsamındaki 81 ve 82’nci maddelerde ifade bulan şekliyle, Müstakil Optisyen-Gözlükçüler Odaları ile Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği kurulmasını öngören düzenlemeyi Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen şekliyle destekliyor ve bir an önce kanunlaşmasını talep ve temenni ediyoruz.
Süreç içinde katkıları, emekleri ve müsaadeleri olan, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldıram'a, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Sayın Mustafa Elitaş'a, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç'e, Komisyon üyesi Sayın Mehmet Ali Cevheri ile iktidar ve muhalefete mensup bütün milletvekillerimize, meslektaşlarım ve mesleğim adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Saygılarımla...
               Taylan Küçüker-Gözkoop Eğitim Komisyonu Başkanı 
 
  
Yeni üniversite giriş sınavında önemli bir adaletsizlik mi?
 
“Feridun Ağabey, özetlemek için biraz uğraştım ama hangi cümleyi hangi paragrafı atacağımı şaşırdım. Bence hepsi de gerekli. Bu yazıma biraz daha fazla yer ayrılamaz mı? Birçok aday tam olarak konunun farkında değil. Geçen sene daha doğrusu geçmeyen sene yani 2017 yılındaki sınavda böyle değildi. İkinci basamak sınavları yabancı dil dâhil beş oturumda yapılıyordu ve isteyen tüm sınavlara girebiliyordu. Ve tüm adaylara tüm bu testlerde eşit süre veriliyordu. Şimdi öyle değil. Önemi sebebiyle biraz daha fazla yer veremez misiniz?” diyen Barbaros Akova, cuma günü köşemizde üniversiteye hazırlanan gençlerimize ve yetkililere sesinizi duyuracağız. (F.A.)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.