Ah miras; meğer tarıma da sen engelmişsin!..

A -
A +
Feridun Ağabey derdimizi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’ya iletir misiniz? Köylerimizdeki tarlalar miras nedeniyle çok küçük parçalara bölündü ve bölünmeye devam ediyor. Mirasçı taksiminde de büyük sorunlar yaşanıyor. Öyle ki 8-10 dekar bir tarlanın 10-20 giderek 50-60 mirasçısı olacak. Şu anda bile bu durumda olanlar var. Bu hâl akrabalar arasında kavgaya hatta cinayetlere neden oluyor. Sorunlu yerler ya ekilmiyor ya ekime özen gösterilemiyor, neticede üretim çok düşük oluyor. Mirasçılardan 1-2’si “satmıyorum” dediğinde mevcut satılamıyor. Küçük tarlalarda modern tarım yapılamıyor. 20-25 dekardan küçük tarlalar mutlaka tek tapuda olmalı. Mirasçıların yarıdan bir fazlası satıma razı gelirse 6 ay içinde ya mirasçılardan biri ya da bu mülkün değilse dışarıdan bir vatandaş alabilmeli. Bu yapılmadığı takdirde Türkiye dışarıdan et, buğday, pamuk, canlı hayvan vb. almaya devam eder ve bunun da sonu yoktur… Türkiye’mizin geniş ve verimli toprakları var. Parçalar birleştirilerek ihracat yapabilir, kendi kendimize yeter duruma gelebilir, şehre göçü durdurabiliriz. “Buna benzer bir uygulama var” deniliyor fakat galiba yürümüyor. Uygulamada bitiş tarihi belirtilmeli. Aksi hâlde tarım ürünlerini ithal eder, kırgınlıklara neden oluruz. Saygılarımla...
            Lütfi Seren-Güngören/İstanbul
 
Ah miras; meğer tarıma da sen engelmişsin!..   Bir ay geçti ne gelen var ne kontrol eden?   “Feridun Ağabey, size resmini çekip gönderdiğim yer Karadolap Mah. Dolgun Sokak. Ağabey buraya yetkililer yerin altına kablo döşenecek diyerek kazı çalışması yaptı. Çalışmalar yapıldı. Sonra kazının üstü kapatıldı ama asfalt yapılmadan çekip gittiler. Kazı yapılmadan önceki hâline getirmedikleri gibi bu konuda kime müracaat edeceğiz, kimden gelip burayı eski hâline getirmesini isteyeceğiz onu da bilmiyoruz. Kazı yapılan yerin üstü asfalt yapılmadığı için bu yolda çok sıkıntı çekiyoruz. Yaklaşık bir ay geçti ne gelen var ne giden, ne kontrol eden. Burası Eyüp Belediyesi sınırları içerisinde, acaba yazsanız burasıyla Eyüp Belediyesi ilgilenir mi? İnanın geçen gün babam bu yolda düştü. Adamcağızın yüzü gözü yara bere oldu. Feridun Ağabey, bu konuda sizden yardım rica ediyorum. Ne olur bu konuyu yetkililere duyurun. Burayı kazanlar yolumuzu tekrar düzeltip öyle gitsinler.”            Eyüp Sultan'da oturan bir vatandaş     PTT’ye ve duyarlı okuyucumuza teşekkür   PTT’nin kargo teslimi hakkında yaşanan sorunla ilgili Beylikdüzü Posta Dağıtım Merkezi Müdürlüğü bize mail yoluyla şu metni gönderdi: “Sn. Feridun Bey; 22.11.2017 tarihli Türkiye gazetesindeki köşenizde yayınlamış olduğunuz PTT Kargo teslimi hakkındaki yaşanan sorunun, müşteri memnuniyeti açısından gereğini sağlayabilmemiz ve sorunun çözümü için Kargo gönderisinin alıcının adı ve soyadı veya Kargo gönderisine ait barkot numarasının bilinmesine ihtiyaç duyulmaktadır. İlginiz için şimdiden teşekkür ederiz.” İrtibat numarası da verdiler. Buradan kendilerine bu kurumsal duyarlılık için teşekkür ediyoruz. Bu cevabi yazıyı, kendilerine ilettiğimiz okuyucumuzdan ise hassasiyet içeren yeni bir mail geldi. Onu sizlerle paylaşıyoruz. “Efendim; ben PTT Kargo'nun sisteminden şikâyetçiyim. Kişilerden değil. Onlar barkod numarasını alıp postacıyı mı cezalandıracaklar? Bu mantığı bıraksınlar. Şunu açık ve net istiyorum. Postacı kargonun gideceği adrese gitmeden önce telefonla arayıp adreste olup olmadığı sorgulansın istiyorum. Saygılarımla.”  Takdiri siz okuyucularımıza ve yetkililere bırakıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.