Koskoca ilçenin bir mezbahası yok mu sahiden?

A -
A +
“Sayın Feridun Ağabey, ilçemizin sorunlarını zaman zaman sizlere ilettik ve yayınladınız. Bir kısmı çözüldü ve cevap verildi ama bir kısmı henüz çözüme kavuşmuş değil. Bunları ilgililere bir kez daha duyuramaz mısınız?
İlçemizdeki mevcut mezbaha kapatıldı. İlçemizin et ihtiyacı çevre ilçelerden sağlanıyor.
İlçemizdeki bir kısım kamu binaları atıl vaziyette duruyor ve bunlar değerlendirilmiyor?
İlçede trafik yasalar çerçevesinde hâlâ bir çözüme kavuşturulmadı, trafik tehlikesi hâlen var.
Sokaklarda başıboş bırakılan köpekler şehir içinde ve sokaklarda tehlikeli olmaya başladı. Bu konularda zaman zaman yaptığımız şikâyetlere resmî kurumlar cevap vermiyor, bizleri dikkate almıyorlar.
İlçemizde ithal kömür satan depolar kömür fiyatına 180 lira zam yaptılar. Yakacak kömür 980 lira oldu. Bin lira sınırına dayandı.
Sivas DSİ bu yaz barajdan yeterli sulama suyu vermedi. Buna eş olarak Sivas DSİ bölge müdürlüğü içme suyu sıkıntısını da yedi senedir çözüme kavuşturamadı. Su arıtma tesisleri devreye konulamadı.
Divriği’de cadde ve sokakların temizliği son derece yetersiz; belediyemizin duyarlı olmasını istiyoruz. Saygılarımla.”
          Mehmet Aydın-Divriği/Sivas
 
 
“Madem kaldıracaktınız baştan söyleseydiniz”
 
Feridun Ağabey merhaba. Sağlık lisesi anestezi bölümü mezun öğrencisiyim. Son sınıfta benim sınavsız geçişim kaldırıldı. Bana 4 sene boyunca ilaç anatomi derslerini gösterdiler. Ama şimdi bana fizik kimya soruyorlar. Feridun Ağabey ne olur sesimi duyurun Hak mı bu? Bu dersleri kaldıracaktınız en başından söyleseydiniz. Ne oldu? Severek yaptığım mesleğimi bırakmak zorundayım şimdi… Eğitim sistemine teşekkürler! Kesin  iyi bir gelecek içindir bunların hepsi. Ama lütfen Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi şu eğitim sistemini bir düzene oturtun. Oturturken de bizim gibi öğrencilerin mağdur olmaması için eğitimde devamlılık ve kurumsallaşma konusunu bir tarafa atmadan bu değişim ve dönüşümü sağlayın… Saygılarımla...
           Taha Tufançlı-Öğrenci
 
 
 
 
Yoksa siz de mi yapmıyorsunuz?
 
“Feridun Ağabey merhaba, bulunduğum semtte bir marketten üçgen kaşar peyniri aldım. Aldığım peynir çok güvenilir bir markanın ürünüydü. Eve gelip açtığımızda fark ettik ki son tüketim tarihinin üzerinden tam beş ay geçmiş… Bu ürün beş ay boyunca rafta kalmış… Marketten hiçbir yetkili ve görevli bunu dikkate almamış veya kontrol etmemiş… Müşteri bu ürünü firmanın güvenirliği sebebiyle alıp evine götürmüş. Evde açıp küf içinde görünce şoke olduk. Ama asıl şoku markete gittiğimizde yaşayacaktık. Market görevlisi “nasıl olur, olmaması lazım” filan dedi ama o raftaki ürünleri kaldırmadı... Birkaç gün sonra gidip baktığımızda hâlen o ürünler orada duruyordu.  İnsanlar zarar görmesin düşüncesiyle ısrar edince görevliler lütfedip o bozuk ürünleri raftan kaldırdılar. Bize de sadece bir özür dilemişlerdi. Buradan sizin aracılığınızla marka firmalara seslenmek istiyorum. Lütfen ürün verdiğiniz satış noktalarında ürünlerinizi müşteriye sunulurken de rafta beklerken de isminizin ve markanızın itibarı için denetleyin. Satılan ürün satılıp satılmayanın geri alınması takibini yoksa siz de mi yapmıyorsunuz?
            M.T. Küçükçekmece-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.