Şanlıurfa makamları bu vatandaşın sesine niçin kulak vermiyor?

A -
A +
Feridun Ağabey, bu derdimizi sizin aracılığınızla başta Şanlıurfa Valiliğimiz ile Belediye Başkanlığımıza olmak üzere Şanlıurfa Dicle EPSAŞ Müdürlüğüne bir kere daha arz ediyoruz.
Bizim Haliliye ilçesi Yeşildirek Mah. Fevzi Çakmak Sokağı'ndaki aydınlatma direklerindeki lambalarımız yaklaşık beş aydır yanmıyor. Bundan daha fenası bu durumu defalarca ‘DİCLE EPSAŞ’ kurumunu arayıp çözüm istememize rağmen sıkıntının çözüme kavuşturulmuş olmamasıdır. Bir diğer üzüntüm de konuyu Şanlıurfa Valiliğine dilekçe vermemize rağmen ve ‘BİMER’e bildirmemize rağmen yine bir sonuç alamayışımızdır.
Ağabey; yaşlı, çocuk ve kadınlar karanlıkta yol bulmaya çalışmaktadır. DEDAŞ arızanın yer altı kablolarından kaynaklandığını belirterek geçiştirmektedir. Sonuçta karanlıkta kalmaya mahkûm muyuz? Bu nasıl bir mantıktır? Diğer yandan yine aynı adreste Fevzi Çakmak Sokağı'na dönüşte büyük araçlar park etmektedir. Bu sebeple hem yol daralmakta hem de görüş alanı körelmektedir. On beş yirmi metrelik alana 3-5 mantar beton blok taşlar monte edilse durum düzelecektir. Sizin aracılığınızla bir vatandaş olarak devlet kurum ve kuruluşlarımızdan gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla...
           Musa İshakoğlu-Şanlıurfa
 
 
Bu bir mahkûm mektubudur, okunur
 
Yedi kat göklerin ve büyük Arş’ın sahibi olan yüce Allah’ın selam ve bereketi üzerinizde olsun. Âmin. Hapishane diyerek aldandığımız soğuk demirlerin sağır ve dilsiz duvarların hâkimiyetini kurduğu özgürlüklerin çok uzakta tutulduğu dört duvar devlet çatısı altındaki acılara ve özlemlere dayalı duyguların acı dolu gözlerin hasret dolu gözlerin yaşadığı yerden size, sıkıntımı ve mağduriyetimi önce Allah’ımın izniyle arz ediyor ve rica ediyorum.
Feridun Ağabey, öncelikle çok selam eder büyüklerin ellerinden öperim. Ağabeyciğim nasılsınız iyi misiniz? İnşallah iyi ve sağlıklısınızdır. Sağlığınızın sıhhatinizin, huzur ve mutluluğunuzun yerinde olmasını yüce Allah’tan dilerim.
Feridun Ağabeyciğim, sen de beni soracak olursan Allah’ıma şükürler olsun iyiyim ve de iyi olmaya çalışıyorum. Feridun Ağabeyciğim sana buradan selamlarımı sevgilerimi yolluyorum.  
Ağabey, 12 senedir cezaevinde kalmaktayım. Hasbelkader alın yazımda varmış mahkûm olmak, oldum. Dışarıda yaşlı ve hasta bir annem var. Ziyaretlerime devamlı gelemiyor, durumu da yok. Ben burada biraz maddi yönden parasal yönden mağdur kaldım. İçimden size yazmak geldi. Kalbimden geldiği gibi de yazıyorum. Değerli Ağabeyim ilgilenirseniz de Allah razı olsun ilgilenmezsen de… Naçizane ihtiyaçlarım şunlardır: Eşofman takımı, 42 numara spor ayakkabı, kışlık kazak, tişört, iç çamaşırı; okumam için de birkaç kitap gönderilmesine aracı olabilirseniz sevinirim. Adresim: Menemen T. Tipi K.C.İ.K Sol B2 Koğuşu Hatundere/Menemen-İzmir. Saygı selam ve hürmetlerimle... Allah yâr ve yardımcınız olsun.
         Hüseyin Cankaya-İzmir
 
 
Turkcell’den başkası adına kaydettirip kaçak hat alınabilir mi?
 
Sayın Feridun Ağabey, bundan beş sene önce adını ve adresini bilmediğim kişi veya kişiler Turkcell şirketinden sahte kimlik bilgileri ile 0530…... 946 ve 0530……….47 numaralı iki telefon hattına abone olmuşlar. Telefonlar ise benim adıma kaydedilmiş. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Suçlu yakalandı. Bayraklı Adliyesinde suçlu olduğu tespit edilip para cezasına da çarptırıldı. Daha sonra serbest bırakıldı.
Şimdi aradan beş sene geçti sonra tekrar yine aynı kişi veya kişiler tarafından yine aynı telefon hatları ile abone olunup faturalar ise benim üzerime yazılıp benden tahsil edilmek istenmektedir. Buradan sizin aracılığınızla soruyorum: Turkcell şirketinin bu olaydan bu sebeple gerçekleşen adli işlemden haberi yok mudur? Benim Turkcell’den hiçbir zaman faturalı hattım olmamıştır. Mevcut kontörlü Turkcell hattım vardır. Bu kimseler adımı kullanarak telefon abonesi olurken yetkililer bu tür olaylara meydan vermemek için imza, adres ve anne kızlık soyadı gibi güvenlik bilgilerini inceleyemez mi? Benim adresim 68 senedir aynı yerde. Yoksa şirket fatura tahsili konusunda kimi yakalarsam ondan alırım gibi bir mantık mı gütmektedir? Saygılarımla...
         M.M. İzmir
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.