O gözlükler satılıyor mu gerçekten?

A -
A +
Hazır okuma gözlükleri, taklit sahte güneş gözlükleri internet üzerinden satılan optik ürünlerden sonra şimdi de çıplak gösteren özlük dolandırıcılığı denilen tür haberlere konu oldu. Çiftlikbank dolandırıcılığı yapan tosuncuk daha önce de ‘çıplak gösteren gözlük’ satmış. Takma ad ile bir internet sitesi üzerinden kullanıcılara güya çıplak gösteren gözlük satarak kandırmaya çalışmış.
Biz zamanında çok uyardık hâlen de uyarıyoruz! Böyle bir gözlük ve kamera yapılması mümkün değildir. Tamamen kıyafetsiz ve net bir şekilde çıplak gösteren kamera, gözlük, vb. cihazların yapılması teknolojik olarak mümkün değildir. Bu tarz gözlük, kamera vb. cihaz satan dolandırıcılara itibar etmeyiniz.
Piyasada bu gözlüğün olduğunu iddia edip satanlar mevcut. Hatta çeşitli sitelere bu konuyla ilgili haberler yapıp altlarında, ‘ben aldım çok memnunum, tamamen çıplak seyredebiliyorum’ gibi sahte yorumlar yazılarak talep oluşturulmaktadır. X-Ray ışınıyla çalıştığını iddia edenlere de inanmayınız. X-Ray ışınlarına birkaç dakika maruz kalmak bile son derece tehlikeli ve ölümcüldür. X-Ray ışını yayan gözlük yapılsaydı bile çıplak göstermez yalnızca kemikleri gösterebilirdi. Halkın merakı istismar edilerek, bu dolandırıcılık ürünleri çok yüksek meblağlarla ödemeli kargo ile gönderiliyor. Dolandırıldığını anlayan kişi de utancından şikâyetçi olamıyor. Çok sayıda kişi mağdur oluyor. Bu tür ilan telefon mesajı, itibar etmeyiniz. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz! Çıplak gösteren gözlük ve kamera yapılması mümkün değildir. Bu tarz gözlük, kamera vb. cihaz satan dolandırıcılara itibar etmeyiniz.
         Taylan Küçüker-Eczacı Gözlükçü 
 
 
 
Çiftçinin traktörünün tekerinden ne istiyorsun be kuzum?
 
“Değerli Ağabeyciğim, sorunlarımızı dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Yazmakla yazmamak arasında tereddütte kaldım ve yazmaya karar verdim. Süleymanpaşa Ekrem Tantı Caddesinde Meslek Lisesi duvarına bitişik yaya kaldırımında ağır vasıtaların park etmesi sonucu kaldırım çöktü. Çocuklu kadınlarımız yürüyememekte. İki kişi yan yana gidememektedir.  Ve de Meslek Lisesinden Akçakaya benzin istasyonuna kadar yol, galeri olarak kullanılmakta. Ayrıca bölgemizde zirai faaliyetlerin başlaması nedeniyle traktörler yola çamur atmakta ve bu durum kazalara davetiye çıkarmaktadır. Acil tedbir alınması gerekiyor. Yazımın yayınlanacağı ümidi ile selam ve sevgilerimi sunar Rabbimden sağlıklı ve huzurlu günler dilerim” diyen Tekirdağ’dan Z.K. isimli okuyucumuz, diğer şikâyetleriniz tamam da çiftçimizin traktörünün tekerinden ne istiyorsun be kuzum? Her şey çözüldü de çiftçinin traktörünün çamuru mu kaldı Allah aşkına… Çiftçiler üreticiler bizim baş tacımız…
 
 
Hemen karar vererek sorunu içinden çıkılmaz hâle getirmeyin!
 
Feridun Ağabey, 32 yıldır eğitim hayatının içerisindeyim. Görev yaptığım şehirlerimizde il ve ilçelerimizde de şahit olduğum örnekleri sebebiyle bildiğimi zannettiğim bir konu var. Küçük yaşta evliliklerin nasıl değerlendirileceği konusu… Bu konuyu çocuk istismarı diye yorumlayanlar mı haklı? Yoksa "akıl bâliğ olmuş ve evlilik çağına gelmiş gençlerin 15 yaşından sonra kanunen 18 yaşını beklemeden kendi istekleri ve ebeveynlerinin rızasıyla evlenmesi zinanın önüne geçer" diye yorumlayanlar mı doğru söylüyor?
Bir meslek dersleri öğretmeni olarak elbette ki ilahi hükümler hilafında fikir ileri sürmek -haşa- haddimize değildir. Açıklamalarımız ve farklı yaklaşımlarımız ancak çözümler konusunda olabilir. Dolayısıyla ben fevri ve aceleci çözümlerin mevcut durumu daha da içinden çıkılmaz hâle getirebilir diye endişelerimi belirtmek istiyorum. 16 yıldır da MEB merkez teşkilatındayım. Eğitimde ve okullarda yaşadığımız ve hepimizin gördüğü karmaşanın sebebi esasında alternatifini oluşturmadan mevcut işleyişin ortadan kaldırılmasıdır. Bu gibi konular iyi düşünülmeli ve herkesin görüş ve önerisini almalı toplum vicdanında ve hukukta karşılığı bulunmalı ondan sonra alınan karar kararlılıkla uygulanmalıdır. Bir problemin tartışılmaya başlanması çözüm için atılmış ilk adımdır. Niyetler hayır, akıbet de hayır olur inşallah...
          Öğretmen
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.