Trafik müfettişlerinin bir isteği var

A -
A +
Feridun Ağabey, ülkemizde her yıl olduğu gibi, mayıs ayının ilk haftasını “Trafik Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Trafik Haftası nedeniyle, Fahri Trafik Müfettişlerinin taleplerini ilgili makamlara ve kamuoyuna duyurmak istiyoruz.
“Trafikte kurallarını çiğneyen sürücülerin korkulu rüyası olan Türkiye genelinde 81 il ve bağlı ilçelerinde 7-24 görev üstlenen, sayıları 25 bini aşan "Trafiğin gizli gözleri" olarak nitelendirilen Fahri Trafik Müfettişlerinin hükûmetimizden bir isteği var.
Fahri Trafik Müfettişleri, trafikte kural ihlali yapan motorlu araç sürücülerinin plakalarına ceza yazıyor. Yasa gereği, kestikleri ceza tutanaklarını 7 gün içinde ilgili trafik birimine teslim etmek zorundalar. Ancak, yasa gereği 40 yaş ve üzeri olan müfettişler, trafik birimlerine ceza tutanaklarını teslim etmekte zorluk yaşıyorlar. Bu nedenle; e-Devlet şifresiyle, yazdıkları trafik cezalarını internet ortamında sisteme girmek istiyorlar. İnternet üzerinden ceza tespit tutanağı gönderildiğinde hem zaman kaybı önlenecek hem 7 günlük teslim süresinin aşılması sebebiyle geçersiz sayılan tespit tutanaklarının önüne geçilecek. Böylece, kesilen ceza makbuzu sayısı da artacaktır.
Fahri Trafik Müfettişlerinin bu talebinin uygulamaya geçirilmesi için yasal bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu nedenle, Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanı olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından Fahri Müfettişlerin bu talebinin değerlendirilmesini arz ediyor sabırsızlıkla müjde verilmesini bekliyoruz...
          Halis Kahraman-Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Basın Sözcüsü
 
 
Ablası gelip kocamın aklını karıştırıyor
 
Feridun Ağabey, benim en büyük derdim görümcem. O bizim eve misafir gelince evden kasırga geçmiş gibi oluyor. Bir hafta kavga bitmiyor. Ne yapıyor ne söylüyor hangi arada söylüyor bilemiyorum, o gittikten sonra kocam evde sofraya gelen yemeğin, pazardan aldığım yiyecek ve içeceğin hesabını sormaya başlıyor. Çocukların harçlığını soruyor. Evde kurulu düzen bir anda tepetaklak oluyor. Bu defa da ben dayanamayıp sinirleniyorum. Hastalanıp hastanelere gidiyorum. Sinir ilaçları alıyorum. “Ablan gelip senin aklını karıştırıyor” diyorum, “ne alakası var?” diyor. “Düne kadar hiçbir şey yokken şimdi niçin böyle yapıyorsun öyleyse?” diyorum “aklıma geldi canım” diyor. Pilava koyduğum tereyağına bile karışıyor yani. Ne yapacağımı bilemiyorum? Görümcemi eve kabul etmesem daha mı huzurlu olurum bilmem ki? Bizim mutluluğumuzu kıskanıyor kadın. Bunu ben görüyorum ama benim adam görmüyor! Ablası olduğu için yanlış bir şey söylemez sanıyor. Evimize geleceklerse 'misafir' olarak gelsinler. Evin huzurunu kaçırmak için değil!..
         Rumuz: “Şirret”
 
 
Hem param gitti hem telefonum takoz oldu
 
Feridun Ağabey geçen hafta telefonumu yere düşürdüm ve çalışamaz duruma geldi. O an acil işim olduğu için oralarda bir yerde gördüğüm “yetkili servis” yazan bir dükkâna gittim. Durumu anlattım. Çok kibar davrandılar. İki gün sonra gel dediler. İki gün sonra gittim telefonu aldım. Çalışıyordu. Ama baktım sadece aramalarda kullanabiliyorum. Hiçbir program çalışmıyor. Gidip sorduğumda hafızası dolu dediler. Ama önceden sorun yoktu dedim, ancak bu kadar düzelebiliyor dediler. Bunun üzerine yetkili servisini bulup gittiğimde telefonuma bakmak için IMEI numarasını sordular. Bilmiyorum, dedim. Cihazdaki numarasının silinmiş olduğunu dolayısıyla bu cihaza işlem yapamayacaklarını söylediler. Tekrar önceki yere gidip durumu anlattığımda bize bu telefonu nasıl getirdiysen öyle aldın, biz karışmadık dediler. Ezbere gittiğim yerin yetkili servis olmadığını anladığımda iş işten geçmişti. Herhangi bir resmî belgem olmadığı için de hakkımı arayamadım. Hem param gitti, hem telefonum takoz oldu... Diyorum ki telefonlarınızı üzerinde yazan tabelalara bakarak rastgele servislere götürürken bir kere daha düşünün.”
       "İsimsiz"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.