Bankamdan paramın iadesini istiyorum

A -
A +
Merhabalar Feridun Ağabey, hayır dualar sizin için olsun. Geçen hafta hesap hareketlerimi kontrol ederken Denizbank hiç haber vermeden bilgim dışında iznim ve kesintinin olduğu günkü ıslak imzam olmadan hesabımdan 787 TL para alındığını gördüm. Hemen Merkez Şubeyi ve kendi şubemi arayıp acilen iadesini talep ettim. Gerekli bilgiyi verdikten sonra ilgileneceklerini söylediler. Telefonla bildirim istediğim hâlde açıklama mail yoluyla geldi ve "Talebin olumsuz karşılandı, bir kesintinin yılda bir sefer yapılacağını" söylediler. Bunu neye dayanarak, hangi sebeple yaptıklarını sordum.
“Bankamızın yeni almış olduğu bir karar. Size kredi limit tahsisi yaptık. Bunun için her sene yılda bir kere kesinti olacak” dediler. Ben de, benim böyle bir talebimin olmadığını ve bunu istemediğimi, iadenin yapılmasını istedim. Bu yaptıklarının model haksız kazanç olduğunu, gerekli yasal hakkımı arayacağımı ve banka ile olan bütün münasebetimi de en kısa zamanda keseceğimi bildirmeme rağmen bu rızam dışındaki kestikleri paramı hâlâ iade etmiş değiller.
Gerekli yasal süreci başlattım ve buradan sizin aracılığınızla okuyucularınıza sesleniyorum: Herkes hesaplarını kontrol etsin. Deniz Bank yetkililerine de sesleniyorum müşteriniz olarak müşteriyi mağdur edecek tek taraflı bu uygulamadan vazgeçin. Saygılarımla...
            Ufuk Acar-İstanbul
 
 
Aracımın teybini çaldılar iki yıldır bulunamıyor?
 
“Feridun Ağabey, bundan 2 yıl önce Ankara Ulus’ta arabamın teybini çaldılar. Polise haber verdik. Anafartalar Emniyet Müdürlüğünden polisler geldi. Çalınan ürünüm 900 liralık bir teypti. Teybi alanların kim olduğu bana göre aslında biliniyordu. Ama nedense hangi sebeptense teybimi çalanlar yakalanamadı. Benim en çok üzüldüğüm şey; teybimin bulunup tarafıma iade edilmesinden çok bir teybin hırsızının veya hırsızlarının iki senedir yakalanamaması. Günümüzün teknik imkânlarında, kamera kayıtlarında sorgulamalarda polisimiz nice çetrefil meseleleri, dolandırıcılıkları vb. çözebildiği hâlde benim teybimin bulunması nasıl oluyor da iki sene sürmesine rağmen bir türlü mümkün olmuyor?
Bir teybin peşinde bu kadar zaman kaybedilir mi? Nedir bu belirsizlik? Anafartalar Emniyet Müdürlüğümüzden sizin aracılığınızla bu konuda yardım ve hassasiyet talep ediyorum. Benim arabamın teybini çalanlardan teybimi bulmalarını ve teybimin tarafıma iadesini sağlamalarını arz ediyorum...”
           Mürsel Akman-Ankara
 
 
Beni iftara çağırdılar çok mutlu oldum
 
Feridun Ağabey, ben bir özel seyahat firmasında yolcu servis şoförüyüm. Soğanlı civarında iftar saatinde yolda servis aracımla giderken emniyetten polis arkadaşlar işaret edince aracı sağa çektim.
"Arabanızda yolcu var mı?' diye sordular. Henüz servise başlamamıştım. “Yok, memur bey” dedim. Ben ehliyet ruhsat hazırlığında iken bana “Eğer vaktiniz var ise buyurun iftarımıza katılın” dediler. “Efendim niyetli değilim” dedim. “Olsun misafirimizsiniz” dediler. Beni de iftara davet ettiler. Boydan boya bir iftar düzenlemişler. Nasıl hoşuma gitti arkadaş. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Ayıp olmasa boyunlarına sarılacaktım. Benim ülkemde ayırım yapılıyor diyenlere inat trafikte sadece kontrol değil bizlere böyle jestler yapan polisimize çok ama çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Allah işlerini rast getirsin. Çok ama çok hoşuma gitti Ağabey. Yani sizden ricam buradan kendilerine naçizane bir teşekkür etmek istesem yayınlar mısınız? Yayınlarsanız sevinirim. Selamlar...
           Dursun Karataş-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.