Sayın Mevlüt Uysal’dan acil yardım talep ediyoruz

A -
A +
Feridun Ağabey, sitemiz önünde iki yıldır devam eden Ataköy-İkitelli Metrosu İhlas Yuva İstasyonu inşaatı çalışması sebebiyle yollarımız tıkanmıştı. Hâlen de evimize gidip gelemiyoruz.
Yaptığınız yayın üzerine Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı sonuna kadar 29 Ekim Caddesinde yolun tek şerit olarak ulaşıma açılacağı müjdesini vermişti.
Şimdi de devam eden metro inşaatında çakılan kazıkların, site kanalizasyon giderlerini tıkaması sebebiyle, sitemiz blokları kanalizasyon basması tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.
Bu nasıl bir mühendisliktir ve nasıl bir sorumluluktur anlamak mümkün değildir! Kaldı ki bu berbat durumdan kimsenin haberi olmuyor. Biz de sitemizin C-9’dan itibaren bloklarının alt katlarını su basmaya başlamasıyla skandal derecesindeki hatadan haberdar olduk. Hemen İSKİ’ye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine haber verdik. Gelen ekipler sağ olsunlar mevcut bodrum katları basan atık suyu temizledi ve bir araştırma yaptı ama tıkanan atık su bölgesinin çözümüne bir çare bulunamadı.
Metro inşaat firması yetkilileri nereyi kapatırken atık su hattını kapattılar bilinemez mi? İSKİ yetkilileri gelip inceleyecekler ama ne zaman gelinecek nasıl incelenecek? Hangi yerden nasıl kapandı nasıl belirlenecek. Tekrar nasıl açılacak? Ne zaman açılacak? Bu belirsizlik böyle sürüp giderken aziz mübarek günde sitemizin şu an için dört blokunun bodrum katlarında hayat felç oldu. Atık suları motopomplarla temizlemeye çalışıyoruz.
Bu nasıl bir inşaat alanıdır? Bu nasıl bir plan projedir anlayabilmiş değiliz? Bu konuyu da yine sizin aracılığınızla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt Uysal Beyefendiye iletmekten başka çaremiz kalmadı.
“Sayın Başkanım sitemizin önünde yapımı devam eden metro inşaatında çakılan kazıkların kanalizasyon giderlerini tıkamasından kaynaklı olarak, sitemiz blokları kanalizasyon basması tehlikesi ile karşı karşıyadır. İSKİ ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bu sıkıntımızı bir an önce ortadan kaldıracak çalışmaları yapmaları konusunda sizden acilen yardım talep ediyoruz. Saygılarımızla...
             İhlas Yuva Sitesi Yönetimi
 
 
 
Bizi niye kimse hesaba katmıyor?
 
Feridun Ağabey, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun bir haberiyle yıllar önceki sızı yüreğimde bir kere daha kanadı benim. Bir çift 2011'de Keçiören Çocuk Yetiştirme Yurdu'na başvurarak 10 günlükken bir çocuğu evlat ediniyor. Bebeği 7 yıl büyütüp besliyor. Evlat olarak sahipleniyor. Sonra biyolojik annesine geri veriyorlar. Aile hem kuruma hem de biyolojik anneye dava açarken, kurum ise bu aileye "çocuğu biyolojik annesine verelim, size yeni çocuk verelim” diyor. Bu konu dava sürecinde olduğu için kim hakkında ne konuşulacağına kimse karar veremiyor. Ama ben size evlatlık verilen ve sonradan evlatlık verildiğini anlayınca evini ocağını terk eden bir kimse olarak duygularımı anlatmak istiyorum... Beni ailem ele değil kız kardeşine evlatlık vermiş. Sebebi de teyzemin hiç kızı olmadığı içinmiş. Teyzem beni alıp evlat olarak büyütmüş. Ben ise teyzemi anne, annemi teyze bilerek büyüdüm dokuz yaşına kadar. Ve bir gün bu gerçekten haberim oldu. O kadar üzüldüm o kadar ağladım ki anlatamam… Çok kısa sürede hem annem sandığım teyzemin evini hem teyze bildiğim annemin evini terk etmek için çareler aradım. Onların duygusu beni ilgilendirmiyordu. Ben istenmeyen çocuk olarak görmüştüm kendimi... Aradan yıllar geçti. Hâlen hiçbirisiyle görüşmüyorum, içimden görüşmek gelmiyor. Şunu söylemek istiyorum; anneler babalar aileler tamam da… O travmayı yaşayan biz çocukları niye kimse hesaba katmıyor?
           Rumuz: “Evlatlık”-Almanya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.