İstanbul Emniyet Müdürlüğüne müfettiş önerisi

A -
A +
Feridun Ağabey, devasa kent İstanbul'da trafiğe her geçen gün yüzlerce motorlu araç katılıyor. Trafiğe kayıtlı motorlu araç sayısı 4 milyonu aştı. Trafik denetiminde görevli trafik polis sayısı İstanbul'da çok yetersiz kaldı. Sivil ve resmî polis ekiplerinin bazılarına trafik ceza makbuzu dağıtıldı ve trafikte rastladıklarını kural ihlallerine ceza kesmeleri istendi. Ancak, bu ekipler asli görevlerinin yanı sıra gayret etmekle birlikte yeterince trafik denetimi yapamıyorlar. Eğer amaç konuya çözüm üretmekse ki durum öyledir etkin ve sürekli trafik denetimi yapılması için görevli tüm sivil ve resmî polis ekiplerine trafik ceza makbuzu dağıtılmalı ve birim amirleri tarafından da trafik denetimine katılıp katılmadıkları takip edilmeli ve denetlenmelidir. Böylece trafik polisi açığı bir nebze olsun kapatılacak ve trafik suçu işleyen sürücüler cezasız kalmayacaktır. Bu uygulama, sürücülerde, dikkatli olmaları konusunda bir algı oluşturacaktır. Bu önerimi İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerine değerlendirilmek üzere iletir misiniz?             Halis Kahraman-Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Basın Sözcüsü     Lütfen dileğimizi yerine getirir misiniz?   Önce selam eder saygılarımı sunarım. Ben bir Türkiye gazetesi okuruyum ve aynı zamanda devlet memuruyum. Siz bazı konularda hükûmete veya Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşabiliyorsunuz. Lütfen dileğimizi yerine getirir misiniz? Örneğin emekli 12 milyon insana iki bin lira bayram ikramiyesini verip biz çalışanlara verilmemesi gibi veya polis, öğretmen hemşire ve idarecilere 3600 ek gösterge hakkı gibi uygulamalar bizleri hem ümitlendirmiş hem rencide etmiştir. Bu uygulamalar neden tüm 1/4'e gelmiş yüksekokul ve üniversite memurlarına verilmesin? 3600 ek gösterge hakkını bazılarına vermek bazılarına vermemek Allah’tan reva mıdır? Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Bakınız Millî Eğitim Bakanlığında 200 bin memur çalışıyor. Eğitim başında tüm öğretmenlere “eğitime hazırlık” ödeneği veriliyor ama bu ödenek 200 bin memura verilmiyor. Bu da bizde en azından moralsizliğe sebep oluyor. Yine vekil öğretmen 1200 lira alırken asıl öğretmene ek ders dâhil 6000 lira maaş verilmesi de aynı şekildedir. Oysa her ikisi de aynı diplomaya sahipler. Lütfen bu durumu gerek hükûmetimize gerek Sayın Cumhurbaşkanımıza iletirseniz bizler de moral buluruz... Allah yâr ve yardımcınız olsun...             Rumuz: “Bir Memur”
    Otobüs duraklarına kanepe istiyorlar   Feridun Ağabey, 72 yaşında bir dedem var. Onun isteği üzerine size yazıyorum. İETT’nin bazı otobüs duraklarında durak var ama durakta yaşlıların oturacağı bir düzenek yok. Yaşlı adam oraya geldiğinde ne zaman geleceğini bilemediği otobüsü elinde baston ayakta beklemek zorunda kalıyor. Bu mağduriyeti sadece yaşlılar değil hamile ve çocuklu aileler de yaşamakta. Bu sebeple belediyemizden otobüs duraklarına en az bir tane kanepe ilave edecek şekilde bir tadilat yapılmasını bekliyoruz. Saygılarımızla...           Zeynep Tahsin Umar-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.