İstanbul Havalimanı hakkında

A -
A +
"Başakşehir’de oturan esnafım. Geçtiğimiz hafta İstanbul Havalimanı'ndan bir yakınımı yolcu ettim.
Yer yer inşaatlar devam ediyor fakat terminal binası çok güzel. Gurur duydum. Türkiye'nin vizyonunu ve gücünü ortaya koyan bu eserde emeği geçenleri tebrik ediyorum.
Ne var ki havalimanına ulaşmak ciddi bir problem!.. Aracınızla gitmek istiyorsanız mecburen paralı yollardan gitmek durumundasınız. Üstelik az buz da değil. “Havaist” ile gitmek istiyorsanız 20 kilometrelik yola, 18 lira ödemek durumundasınız. Kaldı ki metrobüs ile iki katı yol gidiyor, 4 lira civarında para ödüyorsunuz.
Hadi yolu geçtim varınca karşınıza bu sefer otopark problemi çıkıyor. Otoparkın yarım saati 21 lira. Bu fiyat -çok özür dilerim ama- tek kelimeyle fırsattan istifade… Elbette böyle dev bir tesisi kullanmanın bir bedeli olur ancak bu bedel biraz fazla değil mi? Havalimanına ne metro çalışıyor ne normal ücretli otobüs. İnsanlara bari yolcusunu uğurlayacak kadar müsaade tanısalar olmaz mı? Bu arada THY’de yeni uygulamaya konan koltuğu para karşılığı seçme girişimine de üzüldüğümü belirtmek istiyorum.
'Hava yolunu halkın yolu yaptık' diye övünülüyor ya, bu fiyat halkın fiyatı değil” diyen Mahmut Uslu’ya;
Ayakta tıkış tıkış binilen metrobüs ile koltuğunuzda rahatça ve güvende oturarak gittiğiniz Havaist otobüslerini kıyaslamanız gerçekten zorlama bir örnek olmuş. Ayrıca Havaist’i kullanan yolcunun otopark diye bir derdi de olmuyor ki. Yani ya otopark için 21 lira park ücreti veya 18 lira servis ücreti ödeyerek problemsiz bir şekilde havalimanına ulaşmanın neresi halka uygun değil? Kaldı ki kendiniz de belirtiyorsunuz paralı yollardan uzun bir yolculuk yerine İstanbul’un her noktasında 15 dakikada bir gelen Havaist otobüslerine binmek çok daha mantıklı. Yine benzer durumu Yeşilköy’deki havalimanı için değerlendirdiğimizde oraya da taksiyle belirli bir ücret ödeyerek gelinmiyor muydu? Orada da otoparka bir ödeme yapılmıyor muydu? Tek fark metro olmaması ki bize göre o da gelecektir. Ben derim ki mevcut İstanbul Havalimanı'na gurur duyduğunuz yönünden bakmanız daha olumlu… Selamlar.
 
 
Önce şehrin aç insanlarını doyuralım
 
Feridun Ağabey, geçen 84 yaşında emekli bir astsubay dedenin önerisine yer vermişsiniz. "Su faturalarına birer lira ekleyin de köpeklere bakılsın" diyen dedenin önerisi manidardı. Ben de size geçen gün Bakırköy’den Çalışlar Caddesi'ne giden alt geçidin hemen gerişinde bulunan çöp konteynerinin kenarlarına kedi köpek için atılan yiyeceklerden poşetlerin içini karıştırıp yenilebilecek(!) olanlarını ayıklayıp yemeye çalışan orta yaşlarda bir hanımdan haber vereceğim. O kadar aracın geçtiği o kadar insanın bulunduğu bir yerde bir kadın açlığını kedi köpek için atılan yiyecekler arasından çıkarmak isterken siz hangi bir lirayı su faturasına çağrıda bulunuyorsunuz? Eğer o bir liralar biriktirilecekse önce bu şehrin aç gezen insanlarına ayrılsın. Belediyeler bu insanları araştırıp bulsun. Ve 21. Yüzyılda hâlen karnını doyurmak için çöp karıştırmak zorunda kalan insanlarımızın utancına son verilsin… Saygılar...
           Semahat Eser Kara
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.