Gençliğimizin geleceği bana ümit veriyor

A -
A +
Sevgili Feridun Ağabey, sizin vasıtanızla genç kardeşlerime seslenmek istiyorum. Arkadaşlar bulunduğunuz çevre ve ortam biz anlamadan farkında olmadan yavaş yavaş bizim karakterimizi çeviriyor. İnancımızı, ahlakımızı alışkanlıklarımızı belirliyor. Ne kadar kendi kendimize güveniyor olsak da zaman içinde değişime uğradığımızı fark edemiyoruz bile… Bu açıdan "bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” atasözünü hatırlatmak istiyorum. Yine “üzüm üzüme baka baka kararır” sözü de bu etkileşime asırlar öncesinden işaret ediyor. Diyorum ki her şey bireysel gayretle çalışmayla olmuyor. Ülkemizi devletimizi yönetenleri de yerelde bizi yönetenleri de aslında biz seçiyoruz. O hâlde gerek arkadaş seçerken gerek yönetici seçerken bu etkileşimi dikkate almak gerekmektedir. Ben geleceğimizin güzel olacağına inanıyorum. Özellikle 2023 çok önemli bir yıl olacak. 100 yıllık anlaşmaların bittiği ve artık bizlerin vereceği kararlarla yönetilen bir ülke olacak. Biz de seçimlerimizde bir daha böyle anlaşmalara imza atmayacak yöneticilerimizin gelmesi için çalışacağız. Bu duyguyu gençlerimiz arasında yeşertmek ve yaşatmak dileğiyle günümüzün ve geleceğimizin gençliğine selam duruyorum...
        Rumuz: “Hüseyin-2023”-İstanbul
 
 
İmkânım olsa ne olmak isterdim?
 
 “Ah bir zengin olsam” diye söze başlar ya bazı şarkılar… Ben zenginlik istemiyorum… İmkânım olsaydı ne olmak isterdim biliyor musun Ağabey. Rabbim bana böyle bir imkân sunsaydı kalan en büyük pişmanlığım üniversite okumak olurdu. Ve tabii ki tıp okumak isterdim. Okul yıllarımdan beri istediğim bir bölüm. Kendim okuyamadığım için şimdi çocuğumun tıp okumasını istiyorum. İnşallah Rabbim nasip eder. Benim artık böyle bir imkânım yok ben bir anneyim… Ama çocuğumu okutmak için var gücümle onun yanında oluyorum. Olmuyor, insanlar takdire tedbirle galip gelemiyor.”
              Rumuz: “Aslıhan”-İstanbul
 
 
Güzel bir söz
 
“Müstakil olmak için müstemlekenin dilini öğrenmelisin!”
(Bağımsız olabilmek için bağımsızlık mücadelesi vereceğin ülkenin dilini iyi bilmelisin!)
            Dr. Nimetullah Reşidi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.