Büyükşehir Belediyesinden açıklama

A -
A +
21 Ekim 2019 tarihli Türkiye gazetesinde yer alan “Bir Derdim Var Anlat Derdini Feridun Ağabey'e” isimli köşede bir vatandaşın göndermiş olduğu “Kumburgaz’da insanlar ölmeden bir şeyler yapmak lazım” başlıklı yazıya istinaden, belediyemiz İmar Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamayı sizinle paylaşıyoruz. Teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz, saygılarımızla...
Biz de kendilerine gösterdikleri ilgi sebebiyle teşekkür ederek gönderdikleri açıklamayı okuyucularımızla paylaşıyoruz. (F.A.)
 
KUMBURGAZ ETABI
 
343 hektarlık Kumburgaz Mahallesi’ni kapsayan bölgeyi içeren ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Kumburgaz etabı nazım imar planı 28.11.2016 tarihinde uygun görülerek onaylanmıştır.
İtiraz değerlendirme sürecinde planın onayından 2 sene sonra 21.11.2018 tarihli 1839 sayılı Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü’ne yeniden çalışılması için iade edilmiştir.
 
CELALİYE ETABI
 
1316 hektarlık alanda Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz’ın bir kısmını kapsayan alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000 ölçekli Celaliye ve Kamiloba Mahalleleri nazım imar planı 12.01.2018 tarihli 136 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile tüm üyelerin oy birliğiyle uygun görülmüştür.
Fakat bahse konu plan askıya çıkarılmamış ve yürürlüğe konulmamıştır. Söz konusu plan 21.11.2018 tarihinde 1862 sayılı Meclis Kararı ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü’ne iade edilmiştir.
Kumburgaz ve Celaliye etaplarına ilişkin üst ölçekli plan olan 1/5000 ölçekli nazım imar planları konusundaki dönemin Büyükşehir Belediyesi yönetiminin tutarsız karar alışları bölgedeki plan süreçlerini olumsuz etkileyerek dönüşümü mümkün kılacak yeni 1/1000 ölçekli plan yapımını imkânsız hâle getirmiştir.
Bölgedeki dönüşümün gerçekleştirilebilmesi için plan süreçlerinin sağlıklı bir şekilde işlemesi gerekmektedir.
             Ümit Ersoy-Basın Danışmanı
 
 
 
Kim azdırıyor bunları, devlet dur demez mi?
 
Sayın Feridun Ağabey, bazı özel televizyon kanallarında reklamı yapılan cinsel performans üzerine artırıcı, azdırıcı gibi 24 saat reklam yapılarak toplumun ahlakını bozan, insanların sağlığı ile oynanan yayınlara kim izin veriyor? Bu konuda devlet neden bu kadar müsamahakâr davranıyor? Sanki devlet yok bu adamlar meydanı boş bulmuşlar istedikleri gibi davranıyorlar. “Nerede devlet?” diye soramadan edemiyor insan. Ya da “artık devlet acze düşmüş” diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Adamlar deyim yerinde ise köpeksiz köy bulmuş değneksiz dolaşıyorlar. Bu tam bir rezalet başka bir izahı yok. Bunları bir daha böyle kepaze yayınlar yapamayacak, susturacak bir kanun yoksa bile Meclis ne güne duruyor? Böyle bir kanun çıkarılıp bunlar neden susturulamaz? Milletin sağlığı, ahlakı bu kadar mı önemsiz ve değersiz? Bu konuyu defalarca CİMER’E yazıp şikâyet ettim ama sonuç yok. Toplumda yozlaşma had safhaya ulaştı. Bu konuyu bir de Feridun Ağabey’de kamuoyuna anlatmak istedim. Bu rezalete ne zaman son verilecek?
         Hayrettin Hatun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.