İstanbul’da endodonti randevusunda hastalar acil çözüm bekliyor

A -
A +
Merhabalar; MHRS Randevu sisteminde ciddi sorunlar var ve randevu almakta uzun süredir sıkıntı çekiliyor. Aile hekiminden ertesi güne randevu bulunabiliyor ama diş kliniklerinde Endodonti bölümünden randevu alınamıyor. Endodonti için diş hekiminin yeşil alana aktarması gerekli. Sonrasında MHRS sisteminden randevu alınabilmekte. Lakin 5-6 aydır randevu yok. “Saat 16.00 gibi arayın” deniyor hattı düşürmek imkansız hattı düşürseniz bile bir tarih veriliyor ve o tarihte saat 16.00 da aramamız gerekiyor. Bahsi geçen tarihte arandığında da aynı senaryo tekrar edip duruyor. Yaklaşık olarak ağustos-eylül ayından beri randevu almaya çalışıyoruz ama nafile randevu yok. Hastaneye gittiğimde şifahen sordum “neden alamıyoruz?” diye. Aldığım cevap doktor 1 tane var ve birkaç hastaneye birden bakıyor. Bu şekildeyse İstanbul’da “Endodonti” bölümünden de randevu alabilmek imkânsız bir durum.
23.01.2020 tarihinde MHRS sisteminden sorgulama yaptığımızda çoğu ilde Endodonti bölümünde randevu yok. Manisa’da 4 tane hekim var. Ankara’da 12 tane hekim var ama İstanbul’da yok. Diğer bölümlerde de randevu bulamıyorsunuz ama hastaneye gidip elden giriş yaptırabiliyorsunuz. MHRS teknik kısmıyla görüştüğümde “bize gelen takvimi sisteme giriyoruz sistemde sorun yok” deniyor. MHRS sistemi çıkmadan önce yakın tarihlere bile randevu alınabiliyorken MHRS'ye geçtikten sonra 2 hafta sonrasına randevu zor alınabiliyor.
Bu işte bir sıkıntı var ve araştırmanızı, sorunu sizin de görmenizi ve haber yapmanızı istiyorum. Zira randevu siteminin sağlıklı çalışabilmesi için haber yapmanızda fayda olacağını düşünüyorum. Teşekkür ederim...
            Ahmet Münir Tombak
 
 
İŞKUR yetkililerine bir kez daha arz ediyoruz
 
Geçtiğimiz hafta bu köşede okuyucumuz adına İŞKUR’a hitaben bir derdi dile getirdik.
Ama İŞKUR yetkililerinin iş yoğunluğundan olsa gerek okuyucunun derdiyle ilgili bir cevap alamadık. Saygıdeğer İŞKUR yetkililerine bir kez daha arz ediyoruz. Diyor ki okuyucumuz:
“Feridun Ağabey, yaklaşık 40 yıl sigorta primi ödedim. 1979 senesinde 12139213 sigorta sicil numarasıyla başlayan sigortalı çalışma hayatım, 22.11.2019 tarihinde sona erdi. Emeklilik hakkım olmasına rağmen, emekli olmak istemedim. Çünkü bir süre daha emekli olmadan çalışmak istiyordum.
Yasal süre içinde ve tamamen yasal bir şekilde “işsizlik maaşı” için İŞKUR’a müracaat ettim.
Bu müracaatım 18 Aralık 2019 saat 14.17’de kayıt altına alındı. Kayıt esnasında “15 gün içinde sizinle beyan ettiğiniz telefon numarası üzerinden temas kurarlar diye bir mesaj gönderirler” denilmişti. Ancak o başvurumdan bu yana bir aylık bir süre geçti. Henüz hiçbir mesaj almadım. Emekliliği dolan, emekli olması mümkün iken emekliliğe başvurmayan kimseler işsizlik maaşı alamıyor mu? Ya da yasal olarak hakkım var olduğu hâlde bürokrasiye mi takıldım? Bu konuda bilgilendirilirsem sevinirim.
       Rumuz: “Bilgi”-İstanbul
 
 
"Erkek öfkelenir de kadın öfkelenemez mi?"
 
“O da okuyor bu köşeyi Feridun Ağabey… Lütfen bir şey söyler misiniz ona… Aile içinde sorun olmaz mı hiç? Erkek öfkelenir de kadın öfkelenemez mi? Her konuda erkeğin dediği mi olur? Bazen de kadın ister hakkını… Ama evde bir sorun olduğunda erkek dediğin bağırıp çağırdıktan sonra kapıyı çıkıp gider mi evinden? Sabahleyin çekip gidince o arkadaş ortamında kahkaha kihkihi derken her şeyi unutur. Ben evde akşama kadar sabahki kavganın stresi ve siniriyle kalakalırım. Ben kiminle stres dağıtacağım peki? Bu bana zulüm değil mi? Varsa sorun konuş ve çöz. Çözemeyeceksen bana bağırıp çağırıp sonra da kapıyı çekip çıkıp gitmeyi erkeklik sanma! Çok gücüme gidiyor. Bu tip erkeklerden nefret ediyorum. Erkek dediğin önce bu tür sorunlara meydan bırakmaz. Yaşanırsa da sorunu çözmeden sorumluluğu üstünden atıp kaçıp gitmez. Birazcık erkek ol be, birazcık!”
          Rumuz: “O suçunu biliyor!”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.