Annenizin ellerinden öpüyoruz...

A -
A +
"Feridun Ağabey, 19 Haziran'da başlayan güzel yolculuğumuz geçen gün noktalandı. Size bu konuyla ilgili olarak 81 yaşındaki annem çok teşekkür ediyor. Neden? Çünkü niyet hayır, akıbet hayır da ondan... Sayenizde veren el olduğumuz için, bu güzelliği sizinle paylaşalım dedik. Bu yazımızı da lütfen yayınlayın. Düşünüp de nasıl yaparız, biz yaşlıyız bu işi becerebilir miyiz? diyenlere emsal olsun diye... Zira Ahmet Çimen için hazırladığımız 46 adet kütüphanemizdeki kitaplarla birlikte Türkiye gazetesi aldığımız bakkalımızdan kardeşimizden komşumuzdan ve muhtarımızdan elde ettiğimiz kitapların toplamı 20 kg tutuyordu. Bize uzak ve eziyetli olan kargo işleri için çırpınırken Mahkûmder derneği referansınız birdenbire bize mükemmel bir destek verdi. Aracı olan bir arkadaşla evimize gelip bizi ihya etti. Kaldı ki teslim almaya saatler kala karşı komşumuz da 30 kg'a yakın onlarca ders, test kitabı ve benzeri muhtelif kitapları teslim etti. Biz de hepsini toparlayıp gelen kişiye verdik. Ben de içimden geçiriyordum 'araç kitaplarımı teslim almadan evvel biraz daha fazla verebilsem kütüphaneyi zengin tutabilsem' diye. Rabbim nasip etti bu güzelliği sizinle paylaşayım dedim. Hakikaten niyet hayır, akıbet hayır oldu. Bütün komşular da buna şahit. İkinci dalga için de toplamaya başladık bilginize...
Bu arada Ahmet Çimen arkadaşımızın hislerini ve duygularını sizin kanalınızla alırsak çok bahtiyar oluruz Feridun Ağabeyciğim. İyi ki varsınız. Alakanıza çok teşekkür ederiz. 81 yaşındaki anne ve emekli öğretmen oğlu Yaşar ismiyle gelen mail bizi de sevindirdi. Yardım isteyene veren el olmak ve bu gayreti de bu yaşta insanların sergilemesi gerçekten takdire şayandır. Bu vesileyle sizlere ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, annenize en kalbi hürmetlerimizi arz ediyor ve ellerinden öpüyoruz. Gösterdiği yakın ilgiden dolayı Mahkûmder'i de tebrik ediyor çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz. (F.A.)
 
 
Hayırseverlere sesimizi ulaştırdığın için teşekkürler
 
Selamünaleyküm Feridun Ağabey. Size, gazetenize ve tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür etmek isterim. Ağabey ben Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Adli suçtan hükümlü bir mahkûmum. 8 yıldır cezaevindeyim ve daha da 10 yılım var. Ağabey bizlerin gönderdiği faks ve mektupları köşenizde yayınlayıp bizlerin hayırsever vatandaşlara ulaşmasını sağlıyorsunuz. Bu sayede gerçekten çok ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Hepinizden Allah razı olsun… Ağabey sizden bu vesileyle bazı ihtiyaçlarım için hayırseverlere sesimi ulaştırmanızı arzu ediyorum. Bu arada yardım için elbise gönderen bazı hayırseverler elbiselerin ceplerinde evrak, kimlik vb. unutuyorlar. Bunlar bizler açısından problem oluyor. Buna da dikkat ederlerse seviniriz. Ağabey hayırsever vatandaşlarımızdan M Beden tişört penye, eşofman takımı, kışlık hırka, kışlık mont, pantolon, 41 numara spor ayakkabı, kişisel eğitim kitapları, dinî kitaplar, spor, resim vb. seccade, tespih, defter kalem talep ediyoruz... PTT Kargo ile cezaevi adresimize gönderebilirlerse şimdiden herkese teşekkürler ederim. Saygılarımla.
         (E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Merkez) Hüseyin Atkan-Kırklareli
 
 
Sağlık Bakanı'mdan yardım talep ediyorum
 
Saygıdeğer Feridun Ağabey, benim gözlerimde tavukkarası (gece körlüğü) var. Günler geçtikçe görmemi kaybediyorum. Ağabey öyle bir illet hastalık ki hayatımı altüst etti. Psikolojim bozuldu. Canımdan bezdim. Rabbim düşmanımın başına vermesin...
Ben evli 4 çocuk babasıyım. Artık bir iş yerinde uzun süre çalışamaz oldum. Evimi ailemi geçindiremiyorum. Tedavi ve kök hücre nakli için İstanbul Maslak’ta bir özel hastanede kök hücre nakli yapan bir doktor buldum. Ama SGK geçmediği için benden 70 bin lira istiyorlar. Tedavi olmaz isem de kör olacağım. Benim zaten bankalara yapılandırma yapmaktan borcum 50 bin lirayı buldu. Normal borcumu ödeyemiyorum bir de hastane parasını nereden bulayım ağabey?
Artık benim de hayatım bir düzene girsin. Herkes gibi çalışmak istiyorum. Senden Allah rızası için ricam tedavimi Sağlık Bakanlığım üstlenebilir mi? Sayın Sağlık Bakanımıza bu çaresiz babanın derdini iletir misiniz? Nakdi sıkıntım için de yine çaresizliğimden hayırsever iş insanlarına siyasetçilere spor camiasına yalvarıyorum yardımcı olun. Dayanacak gücüm kalmadı, çok bunaldım. İletişim bilgisi olarak omrkrc60@gmail.com adresimi de telefonumu da size sundum. Saygılarımla...”
           "Engelli"-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.