MAHKÛMDER’den hayırseverlere anlamlı bir çağrı

A -
A +
 
Feridun Ağabey, yılbaşı yaklaştı. MAHKÛMDER olarak her cezaevi koğuşuna bir duvar takvimi asabilmek için yoğun gayret içindeyiz. Mahkûmların MAHKÛMDER’e mektup yazıp kitap ve giysi isteyebilmesi için derneği tanıyor ve adresini biliyor olması gerekiyor. Bu da ancak 365 gün koğuşta asılı olan takvim kartonundan iletişim bilgilerini alması ile mümkün olabiliyor.
TAKVİM HİZMETİ MAHKÛMDER’İN EN ÖNEMLİ HİZMETİDİR, DİĞERLERİ BUNA BAĞLIDIR. Samimi olarak söylüyorum ki, imkânı olan bir iş adamı olsam bunu kimseye bırakmaz, hepsini ben karşılardım. Bu sene geçen yılların tecrübesi ile her zamankinden erken çalışmaya başladık fakat maalesef henüz çok gerilerdeyiz. Zaman daralıyor. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. İletişim bilgilerimiz: Adres: Yakuplu Mah. 46 sok No.40 Beylikdüzü-İstanbul
Telefon 0212 715 24 23 
Salgılarımızla...
         Elvan Küçük-MAHKÛMDER
 
 
D-Smart’a teşekkür ediyoruz
 
Geçtiğimiz hafta D-Smart’tan internet hizmeti alan Hasan Coşkun isimli okuyucumuzun yaşadığı problemle ilgili D-Smart yetkililerine durumu bildiren bir yazı yayınlamıştık. D-Smart yetkilileri aynı gün konuyla ilgili okuyucumuzun iletişim bilgisini alıp kendilerine ulaşarak konuyu çözüme kavuşturmuşlardır. Konuyla ilgili de bize şu mesajı iletmişlerdir:
“Sayın Yetkili,
Hasan Coşkun ile görüşme yapılmış, şikâyet konusunun çözümü adına işlemler uygulanmıştır.
Yapılan görüşme sonunda, abone ile mutabık kalınmış ve memnuniyeti sağlanmıştır.
Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla.”
Biz de okuyucumuz ve gazetemiz adına kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz… (F.A.)
 
 
Böyle hassas düşünenler de var
 
Feridun Ağabey, kardeşim “boğazım ağrıyor” deyince geçen salı günü sabah erkenden hastaneye gidip test yaptırdık.
Üçüncü günün sonunda sonuç açıklandı. Şükürler olsun negatif çıktı. Biz bütün ihtimallere rağmen netice alınana kadar kardeşimi o sürede ‘tedbir karantinası'na aldık. Böyle bir zorunluluk yok ama pozitif çıkma ihtimaline karşı kendimizce böyle bir vicdani sorumluluk tedbiri aldık. Kardeşimin yemeğini, kullandığı ortak alanları bile evde kontrollü ortamda sürdürdük. Durumu bu arada tanıdığımız sağlıkçı arkadaşlarla konuştuk. Böyle bir zorunluluk olmadığını söylediler. Sonuç pozitif çıkmadığı sürece isteyen istediği şekilde dışarı çıkıyormuş. Aklımıza takılan şey şu: Test yaptıran kimse zaten kendisinin sağlığından endişe ettiği için test yaptırmıyor mu? O hâlde test yaptırdığında sonucun belli olduğu güne kadar kendisini -başkasını riske atmamak için- karantinaya alsa daha sağlıklı bir yaklaşım olmaz mı?
Biz kendimiz bu konuda böyle düşünmekle birlikte sizin aracılığınızla bu hassasiyeti okuyucularımızla da paylaşmayı arzu ettik. Sonuç açıklanana kadar dışarı çıkanların sayısı oldukça fazla... Diyoruz ki ya testlerin sonucu o kadar süre beklenilmeden erken bir çare bulunmalı. Ya da test olanlara test sonucu açıklanana kadar kendini daha kontrollü olma konusunda tembihte bulunulmalı.
         Mahmut Özay-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.