Sahipsiz sokak hayvanları hakkında

A -
A +

“Kıymetli Feridun abim; son günlerde artan bazı Pitbull ve benzeri ırklardan köpekler kolluk birimleri tarafından acil toplatılmalı. Gözden kaçan saklayanları da vatandaşlarımız acil polis iş birliği ile toplatılmalı. Bu tür köpeklerin köpek barınaklarında muhafaza edilmeli. Diğer taraftan can yoldaşlarımız olan ehli sakin köpeklerimiz kontrol altına alınmalı dağda tepede sahipsiz hayvanların aç kalmaması için toplumca bilgilenmeliyiz. Herkes karınca kararınca mama yem vs. bolca hayvanlarımıza ulaştırmalıyız…

Mahallemizde kedilerimiz var aç kaldığında istemeden elimizdeki mamaya saldırıyorlar… Bu bizlerin ayıbı… İnsan bile aç kalınca çalıyor… Yani sadece kusur hayvanlarımızda değil. Biz onlarla birlikte yaşıyoruz. Kuşlarımız köpeklerimiz kedilerimiz vs. can dostlarımız var… Onlar katiyetle zarar vermiyorlar artı kedi mırlaması duyduğumuzda vücudumuz serotonin (mutluluk hormonu) üretirmiş… Stresi azaltıyor... Bahçesi olan beslenmek için uygun olan evlerde hayvanlarla büyüyen çocuklar çok merhametli şefkatli oluyorlar. Sorumluluk almayı öğreniyorlar… Ben inanıyorum ki onlara daha çok yaşama alanları verirsek her şey yoluna girer. Bizde bitiyor her şey, biz insanız. Tedbirleri bizler almalıyız hayvanların suçu yok… İyi ki hayatımızda varlar bana çok iyi geliyorlar. Bu arada devletimizin dikkat çektiği sahipsiz sokak hayvanları için de alınacak kararların da vatandaşlarımıza huzur sükûn sahipsiz hayvanların da korunması bakımı için iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. Dua eder dua beklerim.

        Erdinç Işık-Kartal/İstanbul

 

 

Cep telefonu tamircileri(!)

 

45 yıldır elektrik-elektronik ile uğraşıyorum. Cep telefonu 25 yıldır hayatımızda. Bu cihazları tamir edenlerin yüzde 99'unun bu konuda temel seviyede dahi teknik bilgisi yoktur.

3 yıl kadar önce telefonun camı (ekranı) kırıldı. Bir servise(?) götürdüm. Karşıma çıkan teknik eleman "Hocam hoş geldiniz. Sizi tanıyorum" dedi. "Seni hatırlayamadım. Dersinize girdim mi" dedim. "Hayır, siz bizim dersimize girmediniz. Ben mobilya bölümü mezunuyum. Sizi gıyaben tanıyorum. Elektronik ile ilgili kitaplarınızı gördüm" dedi. Ne diyeceğimi bilemedim. "Sen bu işi nerede öğrendin" dedim. "Çat pat bir şeyler biliyorum" dedi. Oturup ağladım. Telefonu tamir ettirmekten vazgeçtim. Bir internet sitesinden yedek ekran satın alıp kendim tamir ettim.

Çuvalla para verdiğiniz cihazları hiçbir diploması, sertifikası, belgesi olmayan tamircilere teslim etmek bir dert, bu insanların eğitim almadan hayata tutunmaya çalışmaları başka bir dert...

           Elektrik-elektronik Uzmanı/Öğretmen

 

 

Bir lamba bir tabela sorunu çözecek

 

“Feridun Ağabey, Bakırköy Anadolu Lisesi Kampüsünde bulunan binada ehliyet sınavı gibi bazı kurumların sınavları için gelen öğrenciler, gündüz belki sıkıntı yaşamasalar da akşam saatlerinde karanlık bir yoldan geçerek ve sınav yerinin nerede olduğunu bilemeyip ona buna sorarak ve tereddüt içinde gidiyorlar. Bir aydınlatma direğine ve bir bilgi tabelasına ihtiyaç var. Bu konuyu gündeme getirebilirseniz belki yetkililer bu küçük ama önemli aksaklığa çözüm getirebilirler...”

         Ahmet Görgün-İstanbul

 

 

Sakın bu yanlışı yapmayın!

 

Ben iki çocuk yetiştirmiş bir anneyim. Aynı zamanda çocuk eğitimi almış bir kadınım. Buradan sizin aracılığınızla genç anne babalara seslenmek istiyorum...

Çocuklarınızı kendi elinizle içine kapanık ve suçluluk duygusuna iteklemeyin. Ev ortamında aradığınız bir şeyi bulamadığınızda veya tahmininizin dışında bir gelişmeye şahit olduğunuzda hemen çocuğunuza dönüp “sen mi aldın?”, “sen mi kırdın?”, “Bunu sen mi yedin?”, “Lambayı sen mi açık bıraktın?” gibi hemen ilk önce çocuğu itham edici, töhmet altında bırakıcı hatta suçlayıcı davranışlarda sakın bulunmayın. Bulunuyorsanız da vazgeçin. Çocuklarınızı her defasında kendini savunmak zorunda bırakmayın. Bu her soru bir suçlama her suçlama çocuğun kalbinde bir yaradır. Ve çocuk sizin farkında olmadığınız bir şekilde hep suçlanarak büyümenin üzüntüsünü, bazen öfkesini bazen nefretini beraber büyütecektir. Sakın çocuklarınızı ilk suçlu gibi görmeyin, bu yanlışı yapmayın!..

       Rumuz: “Seven Anne”-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.