FILA ve İstanbul 2020

A -
A +

Şubat ayında IOC İcra Kurulu, dünya  güreş camiasını derinden sarsan, şok etkisi yapan kararını  açıkladı: Güreş 2020 Olimpiyat oyunlarında yok!

Bu süreç, üç önemli adımı da beraberinde getirdi.
İlk olarak İstanbul'da FILA ve CELA üyelerinin katıldığı, önemli kararların alındığı toplantı yapıldı. Başkan Raphael Martinetti istifa etti, Nenad Laloviç başkanvekili sıfatıyla görevi devraldı.
Ardından IOC'ye baskı yapmak için bir komisyon kuruldu. Bu komisyonun başına da Japon Fukuda ve Türk R.Maria Yakşi getirildi. Bu komisyon IOC'nin kararını geri alması için müthiş bir kampanya yürüttü.
Son olarak da IOC üyelerinin karşısına vekil başkan değil, gerçek başkanın çıkması gerektiği kabul edilerek seçime gidildi. 18 Mayıs'ta Moskova'da seçim yapıldı. Nenad Lalovic tek aday olarak girdiği seçimi kazanıp FILA başkanı oldu.
Şimdi bütün gözler eylül ayında Arjantin'de verilecek nihai kararda. Karar IOC Genel Kurlunda 200 'e yakın delegenin oy kullanması ile belli olacak. Bu toplantıda aynı zamanda 2020 için aday olan İstanbul-Madrid-Tokyo için karar verilecek. Ben 2020'de olimpiyatların İstanbul'a verileceğine, ata sporumuz güreşin de olimpiyatlarda olacağına sonuna kadar inanıyorum.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.