Akdeniz Oyunları (2)

A -
A +

Akdeniz Oyunları'na bu gün itibari ile güreşe on iki gün kaldı. Bu hafta TGF'nin master planında yer alan ve 2020 Olimpiyat Oyunları'nın alt yapısını, rezerv kadrosunun ilk basamağını oluşturan 14/15 yaş gurubu Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası K.Maraş'ta yapıldı. Arkasından da bu hafta Aksaray'da Grekoromen Türkiye Şampiyonası yapılacak. Başkan Hamza Yerlikaya'nın özenle üzerinde durduğu bir yaş gurubu, buradan seçilecek yetenekli güreşçiler kampa alınacak, takip edilecek. Gelecek yıllarda da bu şampiyonaya katılacaklarla beraber gerçekten güreşte ilk kez uzun vadeli bir yatırım gerçekleşmiş olacak.

Mersin'de güreş 22 Haziran'da Grekoromen ile başlayacak. 24 Haziran'da bayan, 26 Haziran'da serbest ile sona erecek. Akdeniz Oyunları'ndaki muhtemel: Grekoromen: 55 kg Fatih Üçüncü/ASKİ, 60 kg Mevlüt Arık/İzmir BB., 66 kg Atakan Yüksel/ASKİ, 74 kg Emrah Kuş/İBB., 84 kg Selçuk Çebi/İBB., 96 kg Cenk İldem/İBB., 120 kg Rıza Kayaalp/ASKİ. Bayanlar: 48 kg Sümeyya Sezer/Ant.T.Telekom, 51 kg Burcu Kebiç/Samsun, 55 kg Leyla Metin/Trakya Birlik, 59 kg Hafize Şahin/Trakya Birlik, 63 kg Elif Yeşilırmak/Ankara, 72 kg Yasemin Aadar/Balıkesir İDA.
Ekiplerimize başarılar dilerken, oyunlarda Türk bayrağını defalarca göndere çektiren, İstiklal marşımızı çaldıran, bir kısmı hayatta olmayan kahramanlarımızı size hiç olmaz ise tarihin tozlu sayfalarında yer alan şampiyonlarımızın adlarını hatırlatalım dedik. Hayatta olanları da aynı duygu ve düşüncelerle kaleme aldık.
Akdeniz Oyunları'ndaki tüm branşlarda alınan altın madalyaların %53'nü ata sporu güreş almış. Alınan altın sayısı 264 ve bunun 140'ı güreşe ait.
İşte altın madalya alan güreşçilerimiz: 1951 İskenderiye; Hasan Gemici, Cemil Sarıbacak, Bayram Şit, Tevfik Yüce, Bekir Büke, İsmet Atlı, Bektaş Can, Kemal Dişiçürük. 1955 Barcelona; Ahmet Bilek, Mustafa Dağıstanlı, Rıza Doğan, Bekir Büke, Süleyman Baştimur, Hamit Kaplan. 1959 Beyrut; Dursun Ali Erbaş, Rıza Doğan, Ziya Doğan, Tevfik Kış, Mehmet Kartal, Bayram Uysal, Mehmet Gocur, Hilmi Gezici, Mahmut Atalay, Bekir Büke, Hamit Kaplan. 1963 Napoli; Ünver Beşergil, Metin Alakoç, Yavuz Selekman, Bekir Aksu, Bekir Aydın, Mahmut Atalay, Fahrettin Çankaya, Hasan Güngör, Ahmet Ayık, Hamit Kaplan. 1967 Tunus; Metin Çıkmaz, Metin Alakoç, Ömer Topuz, Gıyasettin Yılmaz, Bekir Aydın, S.Celal Pehlivan, Basri Yılmaz, Hüseyin Gürsoy, İsmail Topçam. İzmir 1971; Mücahit Güngör, Ali Yağmur, Gürbüz Lü, Ömer Topuz, Sefer Baygın, Salim Bak, Hasan Kahraman, Erdal Karakaş, Servet Aydemir, Mehmet Uzun, Asım Bülbül, Mehmet Güçlü, Gıyasettin Yılmaz, Alaattin Yıldırım.
Devam edecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.