Güreş için Olympia'ya

A -
A +

TGF Başkanı Hamza Yerlikaya, İstanbul ve Ankara'da katıldığı iftarlarda camianın bu önemli ayda birlik ve beraberlik açısından bir araya gelmesini istedi. Başkan Yerlikaya, "Güreş camiası olarak dopinge sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Temiz camiayız. Böyle geldik ve böyle devam etmeyi arzuluyoruz. Pis eller varsa, o elleri temizlemek bizim görevimiz" derken, Rıza Kayaalp'e de sahip çıktı. Yerlikaya, "Linç etme girişimine girmeyi doğru görmüyorum. Irkçılığın her  türlüsüne  karşıyım ancak çocuğumuzun da böyle bir eylemin içinde olmadığı kanaatindeyim" diye konuştu.

FILA'nın Olimpiyat Oyunları'nda tekrar güreşin yer alması için uluslararası alanda başlattığı çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. 20-21 Temmuz'da olimpiyatların doğum yeri olan Olympia'da Arnavutluk, Brezilya, Almanya, İngiltere, Yunanistan, İran, Rusya ve ABD bir araya gelecek. Maçlara ek olarak, güreşçiler Palaestra ve Antik Olympia'da bir yürüyüş gerçekleştirecek.
Karar 8 Eylül'de Buenos Aries'teki IOC Genel Kurulu'nda karar verilecek ve aynı zamanda İstanbul, Madrid ve Tokyo için de kader anı olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.