Eski Türkiye’nin son çırpınışları

A -
A +
 Eski Türkiye dönemini kapatmanın ve Eski Türkiye kalıntılarını medyadan tamamen temizlemenin arefesindeyiz. Mübarek ramazan ayını idrak ettiğimiz şu güzel günler yepyeni bir dönemin habercisidir. 25 Haziran sabahı bambaşka bir Türkiye olacak. Zaten tam da bu sebeple medyadaki Eski Türkiye kalıntıları delirmenin eşiğinde yaşıyorlar. Hatta şuurlarını tamamen kaybedip delirdiler de denebilir.
CNN Türk’ten ve Hürriyet’in görüntülü yorum bölümünden gönderilen İsmail Saymaz, Demirören Ailesi’ne olan hıncını benden çıkarmak için küfrediyor ve gazeteciler.com’da benimle ilgili çıkan bir yazıyı benim yazdırdığımı söylüyor. Bu İsmail'de azıcık bir zekâ kırıntısı olsa benden nefret eden Memduh Bayraktaroğlu tarafından yazılan ve aslında bana giydiren bu metnin ironik içeriğini anlar. Ama işte diyorum ya, artık bu Eski Türkiye kalıntılarında bir zerre şuur da kalmamış durumda. Delilik hâli denen şey psikiyatrik olarak bu. T24 ve Diken de Saymaz’ın bu rezaletini aynen alıp beni yeren yazıyı övgü diye almış. İşte bu akılsız ve şuursuz muhalefet yüzünden bu ülkede asla AK Parti iktidarı değişmeyecektir. Bunlarda akıl olmadığı gibi fikir namusu ve medya ahlakı da yok.
Bana ikide bir “Tetikçi” diye iftira atan İsmail Saymaz, Barış Atay olayından ötürü Ahmet Hakan’ı bir cümle ile bile eleştiremedi. Bırakın eleştirmeyi, Barış Atay’ın açıklamalarını bile paylaşmıyor. Aynı şeyi kocası öldürülmüş Türkan Elçi’ye karşı da yaptı. Saymaz, kendi şahsi rant hesapları uğruna Elçi Ailesi’nin üzüntüsünü görmezden geldi. Türkan Hanım “Benim kocamın ölüm sebebi Ahmet Hakan’dır” diye defalarca açıklama yaptı. Çünkü ortak menfaati vardı Hakan ile. İşte İsmail Saymaz’ın muhalifliği bile bu kadar kaypaktır.
Hürriyet gazetesi muhabirliğini ömür boyu garanti eden İsmail Saymaz, 1 günde döner AK Parti yandaşı olur. Bunlar dava adamı değil menfaat adamıdır. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar 22 Mart 2018 medya devrimini durduramazlar. Hepsi teker teker gönderilecek ve 3 ay sonra bu grupta bu isimler kalmayacak. İktidara yaltaklanmak kaderlerini değiştirmeyecek. Bu arada dün Ahmet Hakan, “Beni Tahir Elçi cinayetiyle irtibatlandıranlar alçaktır” diyor. Yahu bu irtibatı en çok ifade eden kişi Sayın Türkan Elçi’dir. Başkası söylemiyor bunu, Türkan Elçi söylüyor.
Karşı tarafın beyninin içi aslında aynı. Ayrıca Levent Gültekin de İrfan Bozan ile beraber yaptıkları programda söylüyor. Atay’ı sırf taktik açıdan eleştiriyorlar. Yani aslında karşı tarafın alayının derdi ortak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tıpkı Adnan Menderes durumuna düşmesini sağlamak. Hepsinin amacı Erdoğan’ı Menderes olarak görmektir. Aralarında sadece stratejik ve taktik farklar vardır. Şu anki Atay-Hakan kavgası aslında Yeni Türkiye düşmanları arasındaki strateji mücadelesinden ve rant kavgasından ibarettir.
Tüm Eski Türkiye kalıntıları aynı kafadadır. Bizlerin, yani milletin kahir ekseriyetinin bu hakikati çok iyi bilmemiz lazım. Yumuşak ve ılımlı gözüken Eski Türkiye kalıntılarının da temel amacı önce biz muhafazakâr Müslümanları kandırmak, Erdoğan’dan soğumamızı sağlamak ve günü geldiğinde de Adnan Menderes’lere ne yapıldıysa bizlere aynısını yapmaktır. Aynı şey utanmazca Habertürk’e alınan Serdar Akinan için de geçerlidir. Akinan da Barış Atay kafasında bir adamdır. Anaakım medyada böyle biri olamaz. Bu skandala millet izin vermez. Turgay Ciner grubu Aydın Doğan grubunun başına geleni iyi tetkik etmelidir. En başta Kenan Tekdağ bunu bilmek zorundadır.
Sayın Tekdağ şunu görmeli ki, kendisine verilen gazlarla Serdar Akinan gibi birinin Habertürk’e alınması bu grubun intiharı anlamına gelir. Serdar Akinan gibiler 24 saat iktidara yalakalık da yapsa yok hükmünde loser tiplerdir. Sağda solda “Ama Akinan’ın hükûmetten referansı var” dendiğini duyuyorum. Yalanın kuyruklusudur bu! Cumhurbaşkanımızdan nefret eden bu Eski Türkiye kalıntılarına referans olan kişi o gün hükûmetten tasfiye edilir. Hükûmet ile ilgili yalan söylemeyin de Meral Akşener goygoyculuğu pozisyonuna girdiğinizi itiraf edin. Habertürk grubu şu an Akşener’in seçimi kazanması için azami gayret sarf etmektedir. Akşener çiçekçi açılışı bile yapsa Habertürk canlı yayına geçmektedir. Serdar Akinan’ın kankası Oray Eğin’in ve Fatih Altaylı’nın Akşenerci goygoycu yazıları ortadadır. Bunlar Akşener kazanırsa halkımızdaki Sözcü’nün ikinci iddianamesi ve 28 Şubat davası patlamaz sanıyorlar. Avuçlarını yalayacaklar. Türk adaletinden kaçış yoktur.
Habertürk şimdi 24 Haziran’a şöyle giriyor: Eğer Meral Akşener kazanırsa Serdar Akinan’la, Erdoğan kazanırsa Veyis Ateş’le yola devam edecekler. Biz de bu numaraları yiyeceğiz öyle mi? Ne yaparsanız yapın Yeni Türkiye kazanmış ve Eski Türkiye kalıntıları kaybetmiştir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.