İşte FETÖ'nün dışarıda korunduğuna kanıt!

A -
A +
15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yurt dışında yaşayan ya da oraya kaçan FETÖ'cü teröristleri büyük bir korku sardı. Millî İstihbarat Teşkilatı bazı ülkelerden FETÖ'cüleri Türkiye'ye getirdi ve yargıya teslim etti. Bazıları bülbül gibi öttü, bazıları ise hâlâ yaşadığı şoku atlatamıyor.
FETÖ'cülerin yurt dışında belirli ülkelerden destek gördükleri kesin. Bunun delilleri de ortaya çıkıyor. Hem de kendi ağızlarından. Yurt dışı medyasında çıkan yazılar, terörist Fetullah Gülen'in kendi ağzından bazı demeçleri kimler tarafından korunduğunu ortaya koyuyor.
Güney Afrika'da "Independent Media" grup bünyesinde bulunan ve pazar günleri yayınlanan "The Sunday Independent" adlı gazetede, 22 Nisan 2018'de Bongani Nkosi adlı gazeteci "Türk Vatandaşları Güney Afrika'dan Yasa Dışı Şekilde Kaçırılmaktan Korkuyor" başlıklı bir yazı yayınladı.
Yazıda çok enteresan şeyler var. Güney Afrika'daki FETÖ'cülerin kaçırılmaktan ve Türkiye'de cezaevine konulmaktan korktuğu dile getiriliyor. Buna gerekçe olarak da yazara "15 Temmuz darbesinden bizleri sorumlu tutuyorlar" demiş FETÖ'cüler. Hatta o kadar çok korkmuşlar ki, içleri ürperiyormuş.
Bongani Nkosi terörist Fetullah Gülen'in kendisini hümanist-pasifist biri olarak tanımladığını, STK, okullar ve işletmelerden oluşan bir ağa sahip olduğunu belirtmiş. Yazar, FETÖ'nün üç üyesiyle 20 Nisan 2018'de Midrand'da görüşmüş. İki tanesi korkusunda adını verememiş, üçüncüsü ise gazeteci Türkmen Terzi. O az daha cesurmuş, çünkü zaten adı Türk devleti tarafından biliniyormuş.
Bu üç kişiden biri, "Güney Afrika'daki Türk vatandaşlarının çoğunluğunun Gülen hareketi ile iş yaptığını, bu kişilerin Türkiye'ye gitmekten korktuğunu, ailelerinden endişe ettiklerini" söylemişler. Çünkü bu FETÖ'cüye göre, "Kosova, Gabon, Malezya ve başka ülkelerden arkadaşları Türkiye'ye iade edilmiş."
İkinci üye ise,"Güney Afrika'dan iade edilmekten korkmadıklarını, çünkü Güney Afrika hukuk sistemine güvendiklerini" söylemiş. Peşinden de Türk hükûmetinin istihbarat örgütünün büyük olduğunu, 18 ülkeden 80 kişiyi aldıklarını ve Türk devletinin nelere muktedir olduklarını bilemediklerini ve Güney Afrika'da bu konuları konuşmaktan üzüntü duyduklarını" söylemiş. Aynı FETÖ'cü üye, "15 Temmuz darbesinden Türkiye'nin FETÖ'yü sorumlu tuttuğunu ancak bir kanıt sunamadıklarını" da ilave etmiş.
Türkmen Terzi isimli FETÖ'cü ise, "Türkiye'nin eski Pretorya Büyükelçisi Kaan Esener'in 15 Temmuz'dan sonra 'Morning Live' adlı radyo programında kendisini terörist olarak suçladığını, eğer öyleyse Güney Afrika makamlarının kendisini tutuklaması gerektiğini" söylemiş. Terzi'nin belli ki ödü kopmuş.
Yazar Bongani Nkosi Türk büyükelçisi Elif Çamoğlu Ülgen'e de soru göndermiş. Sayın Ülgen e-postayla gönderilen sorulara cevap vermeyi reddetmiş ve FETÖ'nün bir terörist yapı olduğunu, okullar, kültür merkezleri ve Midrand'daki cami aracılığıyla faaliyet yürüttüğünü çok güzel izah etmiş. Güney Afrika gibi 150 ülkede faaliyet gösteren bu terör örgütünün ciddiye alınması gereken bir yapı olduğunun da altını çizmiş. Bravo sayın büyükelçiye.
FETÖ'cülerin Güney Afrika medyasına yaptığı bu açıklamaların sebebi ise Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın temmuz ayında yapmayı planladığı Güney Afrika ziyareti. Çünkü orada yaşayan FETÖ'cüler korkudan titriyorlar. Ben buradan ilan edeyim, nereye kaçarsanız kaçın Tük devleti ininize girecek.
Gelelim başlıktaki meseleye. Bu ayın ortalarında 6 Güney Afrikalı gazeteci terörist Gülen'le Turkuaz Harmoni Enstitüsü aracılığıyla Pensilvanya'da görüşme yaptı. Gazeteci Carien de Plessis "Terörist Dedikleri Adam" başlığıyla bir yazı yayınladı. Yazı "News24" isimli haber portalında yayınlandı.
Yazının ortalarında terörist Gülen aynen şöyle diyor: "Güney Afrika Cumhuriyeti, Almanya, Kanada ve ABD gibi ülkelerin gösterdiği dayanışmayı takdir ettiğimi vurgulamak isterim." Orijinali şöyle: "Fethullah said: I would like to say I appreciate the show of solidarity by counties like South Africa, Germany, Canada and the US."
Hâlâ FETÖ'nün bu büyük ülkelerden destek görmediğini iddia eden var mı? Varsa yukarıda yazdığım haberleri okuyabilirler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.