​PKK mecburen çekilecek

A -
A +
Yarın akşama doğru Türkiye’nin PKK’ya verdiği süre doluyor. 120 saat tamamlanmış olacak ve PKK 32 km geriye çekilmiş olacak.
Türkiye’nin şakası olmadığını tüm dünya görmüş oldu. Lafta değil hareketle gücünü herkes gördü. Gerçi Türkiye gücünün sadece ucunu gösterdi. Batı kendisi için DEAŞ’la savaştı diye YPG’ye arka çıkıyor. 2015’ten beri türlü uyarılara rağmen YPG’ye silah verdi.
Sınırımızda bir PKK devletine izin verilmeyeceği resmî ağızlardan defalarca açıklandı. Buna rağmen Amerika Türkiye’nin hassasiyetlerine aldırış etmedi ama sonunda cevabı aldı.
PKK şimdi belirlenen sınıra çekiliyor. Çekilmek zorunda, çünkü şansı yok. Bir kere PKK düzenli ordu değil. Sadece vurkaç biliyor. Türkiye muazzam bir ordu. NATO’nun ikinci büyük kara ordusu. PKK’nın Türkiye ile baş etmesi mümkün değil.
Elindeki silahları ve terörist militanlarını kaybetmek istemez. 60 bin kişilik YPG ordusu üç beş günde yüzde 1’ini kaybetti. Bir ay sürse yüzde 20-30’u gidecekti. Amerika’nın arkasına saklanarak yaptıkları kabadayılık işe yaramadı.
Elbette Amerika’nın PKK’ya uzun vadede ihtiyacı var. Silah verip maaşa bağladıkları teröristler hemen tasfiye olsun istemez ABD. Bir PKK devletinden vazgeçmiş değil. Şimdilik geri çekiyor PKK’yı. Uzun vadede zamanında Kuzey Irak’ta yaptıkları gibi Suriye’de bir devlet fikrini oluşturmak için her şeyi yapacaklar. Vazgeçmiş değiller.
Türkiye güçlü olduğu ve kararlı durduğu sürece böyle bir devlet kurulamaz. Ama Türkiye geriler, ekonomik anlamda zayıflarsa Batı için işler daha kolay olur. O yüzden güçlü olmak şart.
Bizim bazı dezavantajlarımız var. Aydın, gazeteci, iş adamı ekseninde ülkesinin yaptığı harekâtı yok sayanlar var. Görmeyenler var. Ülkesine yabancı insanlar var. Kendi devletine sırt çevirenler var. İşte en büyük handikap bu. Dünyada bu başka hiçbir ülkede yoktur. Bir tek bize has!..
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
HİÇBİR AHLAKİ DEĞERİN OLMAYINCA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.