Bir bakmışız Adil Öksüz iade edilmiş

A -
A +
15 Temmuz darbe girişiminin en kilit isimlerinden biri Adil Öksüz. FETÖ'cülerin sivil kanadının bu önemli ismi 2002 yılından bu yana 100'ün üzerinde yurt dışına çıkmış. Darbe girişiminden önce Amerika'dan dönen Öksüz'ün Fetullah Gülen'in dizinin dibinde resimleri de var.
16 Temmuz 2016 sabahı Akıncı Üssü yakınlarındaki tarlada yakalanan Öksüz, "Tarla bakmaya gelmiştim" gibi komik ötesi açıklamalar yapmıştı. FETÖ'nün 15 Temmuz'un içinde olduğunun en kanıtı buydu. Nitekim hiçbir FETÖ'cü Adil Öksüz sorusuna cevap veremiyor. FETÖ'nün Londra'daki temsilcisi İsmail Sezgin bile kendi adamlarını ikna için Youtube'da Öksüz'le ilgili program yaptı. Dağlara taşlara konuşan Sezgin hiçbir şey söylemedi.
Adil Öksüz en son 19 Temmuz 2016'da Sakarya'da görülüyor ama sonrası meçhul. Hiç şüphesiz bu olaydan sonra yurt dışına kaçtı. Dün kritik bir açıklama yapan Süleyman Soylu, "Adil Öksüz'ün yerini biliyoruz" dedi. Peki Öksüz nerede olabilir?
Geriye dönük Adil Öksüz'le ilgili şöyle bir araştırma yaptım. Öksüz'le ilgili ilk haber Nisan 2017'de çıktı. Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından, Emniyet İstihbarat ile Terör Daire Başkanlıkları ile MİT ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen belgede, iki ayrı kişinin Öksüz'ü Frankfurt'ta ve Ulm'da gördüğü belirtiliyordu... Öksüz'ün Almanya'da geçici oturum talebinde bulunduğu iddia edilirken, bu talebi Baden-Württemberg eyaletinde yaptığı belirtildi…
Öksüz'le ilgili ikinci haber Ağustos 2017'de çıktı. Türkiye'deki ABD ajanları eliyle güvenli bir yerde saklandığı ileri sürülen Öksüz'ün, yolculuk için şartlar hazır olduğunda yine ABD'liler tarafından askerî kargo uçağıyla Almanya'ya götürüldüğü sanılıyor. Türkiye'de bir NATO üssünden kalkan uçağın, Hannover'e 30 kilometre uzaklıktaki Wunstorf kasabasında bulunan üsse indiği ve ilgililere burada teslim edildiği belirtiliyor. Wunstorf'ta NATO'nun askerî kargo üssü bulunuyor. Türkiye'deki NATO üslerinin dışında İncirlik Üssü'nden kalkan kargo uçaklarının da sık sık Wunstorf Üssü'ne indiği biliniyor (Yeni Şafak). Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schaefer bu talebin inceleneceğini açıklamıştı…
Üçüncü haber 13 Haziran 2018'de çıktı. Anadolu Ajansı’na ulaşan bir ihbar mektubunda, Adil Öksüz’ün Almanya’nın başkenti Berlin’in Neukölln ilçesinde Friedelstr 48. 12047 adresinde, S. Yaşar adına kayıtlı bir evde saklandığı belirtildi. Bu ihbar üzerine, söz konusu adrese giden AA muhabirleri, firari Öksüz’ün izini sürdü. AA’nın görüntülediği ve zilini çaldığı dairede kimsenin kapı açmaması dikkati çekerken, apartmanın Alman sakinleri de S. Yaşar adında bir kişiyi tanımadıklarını söyledi. AA muhabirinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Öksüz'ü saklayan kilit isim, Berlin'deki FETÖ yapılanmasının etkili unsurlarından firari Ali A. Bu kişi Türkiye'den kaçan birçok orta ve üst düzey FETÖ elebaşının farklı evlerde barınmalarına da aracılık ederken, örgütün Polonya ve Kırgızistan yapılanmasıyla bağlantısını sürdürüyor...
Son haber ise 26 Şubat'ta Ahmet Nesin'den geldi. Nesin, Ergun Babahan'a Ahval haber sitesinde Adil Öksüz'ü Almanya'da gördüğünü, irtibat kurduğunu, Alman devletinin Adil Öksüz'ü koruduğunu, Almanya'daki FETÖ'cülerin Adil Öksüz'le görüştüğünü hatta aralarında anlaşmazlık olduğunu anlatıyor.
                 ***
 Konuşmaları şöyle:
Ahmet Nesin: Almanya'da benimle görüşmeyi kabul etmeyen tek kişi Adil Öksüz'dü.
Ergun Babahan: Zaten Alman devleti koruyor.
Ahmet Nesin: Almanya'da kendisini uzaktan gördüm. Haber de gönderdim. Önce kabul eder gibi oldu. Sonra vazgeçti. Bu dönemde konuşmam uygun olmaz dedi.
                 ***
Yani bu haberlere göre zaten Almanya'dan Adil Öksüz'ü resmî olarak istemişiz. Almanya bizde değil demiş ama Zekeriya Öz, Muammer Akkaş gibi FETÖ'cüleri Alman istihbaratı BND'nin koruduğunu biliyoruz.
Amerika'nın Avrupa'ya baskı yaparak tek bir FETÖ'cüyü bile iade etmeyin dediği belirtiliyor. Kritik öneme haiz FETÖ'cüler genelde Almanya'da saklanıyorlar. Bir kısmı da Amerika'daSüleyman Soylu nerede olduğunu biliyoruz dediğine göre belli ki Öksüz konusunda ilerleme kaydedilmiş. Öksüz çok alakasız bir yerde bile olabilir. Bir bakmışınız aynı Öcalan gibi alakasız bir yerde paketlenmiş olabilir, iade edilebilir.
Adil Öksüz yok MİT ajanıydı yok devletin adamıydı saçmalıklarını söyleyenler nedense onu saklama ihtimali yüksek ülkelere tek laf etmiyorlar. Mesela Almanya gibi, mesela Amerika gibi. Hâlâ devleti suçlama derdindeler. Gerçi Adil Öksüz yakalandığında "devlet kendi sakladı, kendi buldu" derler. "Seçime malzeme yapacak" derler. İzleyip neler olacağını görelim…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.