Her şeye karşı olmayın!

A -
A +

Rahmetli İdris Küçükömer özetle, “Türkiye’de sağ soldur, sol sağdır” demişti. Demokrat Parti’den AK Parti’ye kadar olan sağ cenah Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulundu. Son 70 yıl CHP “Yaptırmam, ettirmem” anlayışıyla siyaset yaptı. Ancak bunun alıcısı yok.
Önemli olan halka hizmettir. Ne zaman bu ülkede büyük bir hizmet yapılmaya kalkışılsa CHP hep itiraz ediyor. Olumsuzluk ve negatiflik aşılayarak her projeye itiraz ediyor. Arşivleri açın bakın, 1. Köprü (15 Temmuz Köprüsü) yapılmadan önce de solcular, Mimarlar Odası gene itiraz etmişler. Maliyeti uygun değil, para boşa harcanıyor vb. demişler. İlhan Selçuk’tan Gülten Yazgan’a kadar herkes muhalefet etmişti. Hatta Bülent Ecevit de sert eleştiriler getirmiş ama açılışını kendisi yapmıştı.
Süleyman Demirel’e o zaman demediğini bırakmayanlar köprü açılınca teşekkür etmişlerdi. Aynı şey Özal, ikinci köprüyü yaparken de oldu. Tayyip Erdoğan üçüncü köprüyü ve yeni havalimanını yaparken de dediler. Sonuç ne oldu? Hepsi yapıldı ve milletin hizmetine sunuldu.
Şimdi yerli ve millî araba ve Kanal İstanbul konuşuluyor. Muhalefet gene eleştiriyor. Yapılmaz, olmaz diyor. Arabayla ilgili özellikle Birgün gazetesi akla ziyan yorumlar yapıyor. İnsan solculara sadece üzülüyor. Türkiye’de her şey tartışılıyor. Herkes eleştirisini söyleyecek ama yaptırmam, ettirmem demek bir şey ifade etmiyor.
Sizler böyle dedikçe hükûmet işe haklı olarak daha çok asılıyor ve bitiriyor. Sonra siz de kullanıyorsunuz. Yeni havalimanı yapıldığında “Yok kuşların güzergâhında, yok yeri uygun değil...” diyen çok kişi oldu. Kış geldi ve uçaklar uçuyor. Hani kuşların güzergâhına denk geliyordu?
Kanal İstanbul’la ilgili görüşler ortada. Bence yapılmalıdır ve yapılacaktır. Eleştiriler ortaya konur. Ancak İstanbul’un, Marmara Bölgesi’nin çehresini değiştirecek Kanal İstanbul’u gene aynı ideolojinin temsilcileri eleştiriyor. “Ya Kanal ya İstanbul” ne demektir? Yapıldığında orayı siz de kullanacaksınız. Aynen Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni kullandığınız gibi.
Araba işi de öyle. Eleştirilerinizi aktarın, söyleyin. Daha iyisi ortaya çıksın. Dalga geçer gibi haber yapmak hiç hoş değil. Prototip ortaya çıkınca herkes fikrini söyler. Uzmanlar eksik gedik varsa belirtir ve ortaya bu ülke insanının bir eseri ortaya çıkar.
Yıllardır aynı filmi izledik. Ne olur yapmayın. Millet bıktı bu anlayıştan. Kavgayı, gereksiz yaygarayı istemiyor bu millet. İş görmek, eser görmek istiyor. Bir deneyin bakın, sizin için de iyi olacak.
Solculuk her şeye karşı olmak değildir. Solculuk her şeye itiraz etmek değildir. Solculuk her iyi yapılanı yok saymak değildir. İyi yapılanı alkışlamaktır. Destek olmaktır.
Makus talih böyle kırılır. Türk insanı da büyük iş başarır. En azından “biz yapamayız” zihniyeti böyle böyle kırılır. Her şeye karşı olmayın!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.