Esad tamam da asıl fail Rusya

A -
A +

Dün tam diğer yazımı bitirirken İdlib’de Rusya destekli rejimin hava saldırısı haberi geldi. 2 askerimiz şehit oldu, 5 askerimiz yaralandı. Türkiye rejime gereken cevabı verdi, veriyor da. İş rejimle olsa o kolay ama perde arkasında Rusya var.
Son üç haftada İdlib’de 15 şehit verdik. Rejim bölgeyi insansız hâle getirmek istiyor. Havadan vurarak Türkiye sınırına yüz binler yığılıyor.
Hâlbuki Astana Süreci var. Rusya Dışişleri Bakanı İdlib için görüşmeye hazırız dedi. Türkiye aynısını dedi. Diplomasi sürüyor. Savaşta bile olmaz bu. Müzakere ederken hava saldırısı yapmak "bölge daha da karışsın" demektir.
Kimse kusura bakmasın, bu saldırının esas faili Rusya’dır. Rejim kendi başına bunları yapamaz. İlla "Esad’ı tanıyın" diyor. Türk askeri bölgeden çıksın istiyor. Bunun için de hava gücünü kullanıyor.
Rusya için insan değeri sıfırdır. İnsan hakları diye bir dertleri yok. Ama artık anlaşmaları da sallamıyorlar.
Türkiye çıkarları gereği herkesle her türlü ittifaka girebilir. Ancak üç haftada 15 şehit çok fazla. Artık Rusya’yla da yüzleşilmeli. Rusya ile bu kadar yakın olmanın maliyeti gözden geçirilmeli. Ben demiyorum ki köprüler atılsın. Ancak Rusya diplomatik kurallara uymuyor. Anlaşmalara saygı duymuyor.
O zaman Türkiye de gereken tedbirleri alacaktır diye düşünüyorum. Çünkü çare bırakmıyorlar. Haftaya İran’da yapılacak görüşme de anlamsız hâle geliyor ya da yönlendirme yapılıyor. Bu saldırıyla masaya daha güçlü otururuz diyenlerin hesabı tutmayacaktır.

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Gezi Vandalizmi, 17-25 Aralık ve sonrası..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.