Millî güvenlik ve vatan için can verenler

A -
A +
Türkiye içeride ve dışarıda büyük bir mücadele veriyor. Suriye’de, Libya’da varız. Hem kendi sınırlarımızı koruyoruz hem de var olduğumuzu dosta düşmana gösteriyoruz. Batı’ya olduğu gibi Rusya’ya da temkinli yaklaşmak gerekiyor. Neticede dış politika çıkar üzerine kurulu.
Türk dış politikasının en önemli ayaklarından biri Libya. Türk devleti ihmal edilen her yerde varlığını hissettiriyor. Elbette burada görev yapan vatansever subaylarımız, devlet görevlilerimiz var.
Bu insanlar Türkiye için mücadele ediyorlar. Bizler oturduğumuz yerde yazı yazıp yorum yapıyoruz. Risk alan onlar. Elbette bu işlerin sonunda ölüm de var. Bir savaş ya da mücadele varsa, orada ölüm de vardır. Hiçbir devlet şehit vermek istemez. Bazen şehit ne yazık ki veriliyor. Suriye’de, Libya’da vatan için can veren şehitlerimizin hepsine Allah rahmet eylesin. PKK gibi alçak terör örgütleri de askerlerimizi, polislerimizi şehit ediyor.
Şehit veriyoruz diye mücadeleden vazgeçecek değiliz. Başkan’ımız Erdoğan da bunu her fırsatta ifade ediyor. Bu topraklar şehitlerimizin akan kanlarıyla ayakta duruyor. Türkiye’nin haklı davasında şehit olan asker, polis ve diğer görevlilerimizin intikamı alınıyor. Kimsenin yanına kâr kalmıyor.
Bu tür durumlarda yazı yazıp haber yaparken millî güvenliği ön planda tutmak lazım. Sosyal medyanın, iletişimin bu kadar hızlı olduğu bir çağda hiçbir şey gizli kalmaz. Bazıları sanki Türk devleti şehit sayısını gizliyormuş gibi haberler yapıyor. Kimsenin bir şey sakladığı yok.
Bazen bazı cenazelerin sessiz sedasız yapılması normaldir. Batılı ülkelerde de, İsrail’de, Rusya’da bu tür uygulamalar var. İlla açıp kimlik göstermeye, bazı bilgileri afişe etmeye gerek yok. Kimlerin nerede nasıl görevler yaptığını bilmesi gerekenler biliyor. Bilmemesi gerekenler ise kasıtlı olarak olayı çarpıtıyorlar.
Özellikle bazı medya gruplarının uygulamaları bildiği hâlde “şu asker gizli defnedildi, bu kişi habersiz gömüldü” gibi haber ve yorumları tamamen kötü niyet göstergesidir. Bilinmemesi gereken, gizli kalınması gereken hususlar olduğunu bildikleri hâlde ısrarla bu konuları kaşıyanların neyi amaçladığı biliniyor. Hem de çok iyi biliniyor.
Algı oluşturmak için çarpıtma yapmaya gerek yok. Devletimizin görevlileri dünyanın değişik yerlerinde görev yapıyorlar. Bazılarının görevi diğerlerinden daha farklı olabilir. Kimse bunları bilemeyecek kadar saf değildir.
17-25 Aralık sürecinde millî güvenliği ihlal edenler oldu. En olmadık bilgileri ortaya saçtılar. Türk devletini dünyada zor durumda bırakmak için her şeyi yaptılar. Çok şükür devletimiz milletimizin desteğiyle bu süreci aştı.
Haber yapmak herkesin hakkıdır. Muhalefet etmek de en doğal haktır. Ama bir şartla: Millî güvenliği ihlal etmemek kaydıyla. Batı demokrasilerinde de bu kural geçerlidir.
Julian Assange redaksiyonsuz bazı gizli bilgileri yayınladı. Amerika ve İngiltere’nin Afganistan’da görev yapan bazı isimlerini afişe etti. Amerika da İngiltere de Assange’a acımadı ve hukuken hesabını sordu. Edward Snowden soluğu Rusya’da aldı.
Anlıyoruz bazılarınızda Türk devletine düşmanlık var. Türkiye bugün X ülkeyle savaşsa onu tutacak kadar kendini kaybetmiş tipler var. Bari niyetinizi çok açık belli etmeyin. Çünkü ayıp oluyor.
Türk devleti ve vatanı için can veren adı bilinmeyen bütün kahramanlarımıza Allah rahmet eylesin. Hâlen görevi başında en ücra yerlerde görev yapan görevlilerimizin de Allah yardımcısı olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.