Bu iddia doğru mu?

A -
A +

Kayseri’de son günlerde bir iddia dolaşıyor. Aslında iddia ötesine geçti iş. Kayseri’de FETÖ’cü olarak bilinen Somyürek kardeşler var. Fatih ve Suat Somyürek adındaki bu iki kardeş 15 Temmuz gecesi Kayseri halkına benzin vermemişler. Tanıkların da ifadeleri mevcut. İddiaya göre Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hulusi Akar Bulvarı’ndaki petrol istasyonu ihalesini, Somyürek kardeşlere taksitle 16 milyona vermiş.
Bu olayı duyunca, “Allah Alla,  bu nasıl olur dedim" ve konuyu hemen araştırdım. Yukarıda yazdım, Kayseri’nin önde gelen FETÖ’cülerinden Somyürek kardeşler 15 Temmuz gecesi Kayseri halkına benzin vermediler. Zaten iddianamede bu yazıyor: “Fatih ve Suat Somyürek kardeşler Sompet bünyesindeki OPET Petrol istasyonunda, 15 TEMMUZ gecesi bir süre vatandaşlara yakıt satmamış. Vatandaşlar nezdinde korku ve panik yaşanmasına devlete olan güvenin sarsılmasına neden olmuş. Darbeye teşebbüste bulunan Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarını destekler nitelikte faaliyette bulunmuş. KOM Şube Müdürlüğü EPDK görevlileri tarafından iş yerinde yapılan denetimlerde söz konusu şirket tarafından yapılan satış listesi sistem üzerinden temin edilerek kontrol edildiğinde bahse konu iş yerinde 16/07/2016 saat: 00.53 ile 16/07/2016 günü saat: 01.34 arasında motorin ve benzin satışı yapmadığı anlaşılmış...”
Gizli tanıklardan biri şöyle demiş: “Oturmalarımızda Fatih Somyürek, Memduh Boydak, Mustafa Boydak, Halit Gazezoğlu, Mehmet Yıldız, Musa Birdal, Mehmet Çetin, Ömer Dengiz vardı. İmamımız Mehmet Kocatürk’tü.”
Bir başka gizli tanık ise, “Himmet için tahsildarları bazen Suat Somyürek, bazen Ahmet Türkmen, bazen de Nurettin Okandan gönderiyordu."
Net FETÖ’cü Somyürekler zaten ceza da almışlar. Fatih Somyürek “silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün, Suat Somyürek de aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezası almış. Dosyalar İstinaf ve Yargıtay aşamasında. Şimdi bu cezaları alanlara 17 Ekim 2018’de Kayseri Büyükşehir Belediyesi ihale vermiş. 
Hulusi Akar Bulvarı üzerinde Özel İdare binasının yanındaki yeşil alan imar değişikliği ile Akaryakıt istasyonuna çevriliyor. 17 Ekim 2018 tarihinde ihaleye çıkılıyor. 18 milyon liraya ihaleye çıkarılan akaryakıt istasyonunun arsasını, talipli çıkmayınca ikinci ihalede 17 milyon liraya düşürmüş, yine talipli çıkmayınca üçüncü kez 16 milyon liradan ihaleye çıkarmış. Üçüncü ihalede de talipli olmayınca ihale tarihinden sonra Somyürekler’e 16 milyon liraya bu akaryakıt istasyonu arsasını taksit taksit satmış...
Yerel seçimlere aşağı yukarı 5.5 ay var. Ve FETÖ’cü Somyürekler’e bu ihale veriliyor. O zaman Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’ti. Kimseyi suçlamıyorum, yorumda da bulunmuyorum. Sadece soruyorum: Sayın Mustafa Çelik, FETÖ’cü Somyürekler’e bu ihaleyi verdiğiniz doğru mu? Vermedinizse sorun yok ama verdinizse amacınız neydi? Bilmediğimiz bir şey varsa köşem size açık. Şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç sizin bu konudan haberiniz var mı?
Dediğim gibi hiçbir yorumda şimdilik bulunmayacağım ama konunun muhataplarından cevap gelince olduğu gibi yayınlayacağım. Belki de bilmediğimiz bir şey vardır ya da yanlış bilgilendirilmişizdir. Umarım bu iddia yalandır. Yoksa bu işin altından kimse kalkamaz!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.