Toplumu kim kutuplaştırıyor?

A -
A +
Yani Allah aşkına, insanlarla dalga geçmeyin. Gerçekten aklımızı alaya almayın. PKK 13 asker ve polisimizi şehit ediyor. PKK güdümündeki HDP devleti suçluyor. 
Meclis’te iki milletvekili bozuntusu sanki Gara’daymış, olay mahallindeymiş gibi "bu ölümlerin sorumlusu Türk askeridir" diyor! Ama kendilerinden öyle eminler ki, Türk Silahlı Kuvvetleri yaptı diyorlar! Çünkü PKK öyle demelerini istiyor. Emir öyle geldi. Gara’dan sonra sıranın Kandil ve Sincar’a geleceğini biliyorlar. 
Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu utanmadan yalan söylüyor. PKK ne derse onu dillendiriyorlar. “Şiddet nereden gelirse gelsin karşıyız” gibi ucu açık, PKK katliamlarını meşrulaştıran cümleler kuruyorlar. Türk devletinin haklı mücadelesine gölge düşürmek istiyorlar... Bu saatten sonra HDP artık dönülmez yoldadır. Bu böyle biline!.. 
HDP’yi kınayamamak da ayrı bir sorun. HDP'nin, artık PKK’nın sesi olduğu su götürmez bir gerçektir. Toplumu geriyoruz diyenler bu gerçekleri iyi görmeli. PKK’ya PKK diyemeyenlere, terör örgütü diyemeyenlere de yazıklar olsun!..
Gelelim bir diğer konuya. Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, aslında insan içine çıkamaması gereken bir tweet attı. Kadir Topbaş’ın vefatından sonra Balkan, “Kadir Topbaş’ın ardından Melih Gökçek’i bekliyoruz” diye yazdı. Yani Melih Gökçek de ölsün dedi. Ediz Yoraz denilen avukat da “Bence Recep” diyerek Sayın Cumhurbaşkanımız için “ölsün” temennisinde bulundu. 
Kendilerine itiraz gelince de Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Geri adım atmayacağım” diyor. “Beni yıldıramazsınız" diyor. Ya sen iyi misin? Normal misin? İnsanda az utanma olur. O da yok. Yazıklar olsun. 
Şimdi soruyorum: Toplumu kim geriyor? PKK’yı niye avazınız çıktığı kadar kınamıyorsunuz? Antalya Baro Başkanı’nın yaptığı normal midir? Adam, “Kadir Topbaş iyi ki öldü. Melih Gökçek de ölsün” diyor. Bunu çok normal bir şeymiş gibi söylüyor. Kendi kesiminden adama tek tepki gelmiyor. “Sen ne söylediğinin farkında mısınız?” diyen de yok. Sonra toplumu geriyorsunuz diye hayıflanıyorlar. Toplumu kutuplaştıran sizsiniz. İnsan içine çıkamayacak cümleleri edip hâlâ hiçbir şey olmamış gibi davranan da sizsiniz. Yazıklar olsun!..
 
Cem Küçük diğer yazısı
Covid-19 aşıları virüsü yenmede faydalı oluyor mu?
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.