Sistem ve hukuk eleştirisi yapan iki film

A -
A +

 
Netflix’te geçen haftalarda gösterime giren iki güzel film var. Biri İspanyol yapımı “Donma Noktası”...
Mahkûmlar bir yerden başka bir yere taşınırken araçtaki diyaloglar İspanya’daki durumu ortaya koyuyor. Mesela bunlardan biri benzin meselesi ve araçtaki klimanın bir türlü çalışmaması.
Filmi izleyince ne dediğimi anlayacaksınız.
İlerleyen sahnelerde ve filmin sonunda adaletin yerine getirilmediği ve hukukun sağlanamadığını da göreceksiniz. Üstelik hukuk arayan bir polisse.
İspanya’da son dönemde “La Casa de Papel” olmak üzere hukuk ve sitemi eleştiren çok dizi ve film yapıldı. “Donma Noktası” bunun sonuncusu. Film olarak eleştirilecek yönü çok ama konusu bayağı güncel ve önemli.
Diğer film Amerikan yapımı Rosamund Pike’ın tek kelimeyle döktürdüğü “I Care a Lot” filmi. Zengin ama yaşlı insanların vasiliğini alarak mallarına çöken Marla Grayson’ın Amerika’daki hukuki boşluklardan nasıl yararlandığını anlatan film sistemin açmazlarını da gösteriyor. Araya daha büyük sermaye girince parası olan yaşlı zenginlerin nasıl daha kolay sömürüldüğü müthiş anlatılmış...
Yani hukuk her yerde sıkıntılı... İki film de Netflix’te var. Karantina günlerinde izlenecek filmler...

 

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

FETÖ-PKK/YPG ilişkisine en net delil

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.