Yargıtay 28 Şubatçılar için ne bekliyor?

A -
A +
 
Dün 28 Şubat darbesinin 24. yıl dönümüydü. Her sene olduğu gibi bu sene de sosyal medyada darbe kınandı, darbecilere her şey haklı olarak söylendi. 
Maalesef her sene bu darbe kınanıyor ama devamı gelmiyor. Devamından kastım Yargıtay’daki durumdur. Seçilmiş meşru hükûmet askerler eliyle devrildi. Askerlere medya, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları yardım ettiler. Bunlara 5’li Çete deniyordu.
Ne yazık ki FETÖ’cüler bu darbe girişimini de murdar ettiler! İşlerine geleni yargıladılar, işlerine gelmeyene dokunmadılar. Gerçek bir yargılama yapılamadı. 
Sonra 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 28 Şubat yargılandı. Dava Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 13 Nisan 2018’de karar açıklandı. 103 davalı sanıktan, yüklenen suçları işledikleri sabit olmaması nedeniyle 68'i beraat etti. 10 sanık hakkındaki dava zaman aşımının dolması, 4 sanık hakkındaki dava ise ölmüş olmaları nedeniyle düşürüldü. 21 sanığa ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi... 
Bu 21 sanığın içinde Çevik Bir de vardı, İsmail Hakkı Karadayı da. Erol Özkasnak, Çetin Doğan, Hikmet Köksal, Bülent Alpkaya gibi isimler de vardı. Mahkeme sanıkların yaş ve sağlık durumları ile ölçülülük ve orantılılık ilkelerini de birlikte değerlendirerek, adli kontrol kapsamında yurt dışına çıkışlarını yasakladı, ayrıca her ayın ilk günü ikametlerine en yakın güvenlik birimlerine imza verme şartı getirdi. Mahkeme, adli kontrol hükümlerine uyulmaması hâlinde tutuklanabilecekleri konusunda sanıklara ihtarda bulundu. 
Bu kararlara rağmen mahkeme kimseye tutuklamadı. Yani darbecilerin yaptıkları bir bakıma yanına kâr kaldı. 28 Şubat davasının bazı müdahilleri mahkumiyetine karar verilen 21 sanığın tutuklanması talebiyle üst mahkemeye itirazda bulundu. Mahkeme bunu kabul etmedi. 
Yani hâlâ hayatta olan ve müebbet hapis cezası alan darbeciler tuhaf bir kararla tutuklanmadı! Hâlâ lojmanlarda oturmaya ve lüks hayatlarına devam ediyorlar. Devletin korumaları bu darbecileri korumaya devam ediyor!
Peki karar kesinleşti mi? Hayır, çünkü henüz Yargıtay kararını vermedi. Aradan üç sene geçti ama Yargıtay ayan beyan darbe yaptıkları belli olan bu darbeciler hakkında hâlâ karar vermedi.
Dile kolay, tam 3 sene geçti. Yargıtay neyi bekliyor, anlamak mümkün değil! Onansa kararlar, bir zamanların anlı şanlı generallerinin apoletleri sökülecek. Hepsi er gibi olacak. Ama belli ki Yargıtay daha uzun süre bu kararları açıklamayacak. 
Görüldüğü üzere 28 Şubatçılar her dönem yırtmaya ve bir el tarafından korunmaya devam ediyorlar. 
Bu arada 28 Şubat’ın sivil ayağına hiç dokunulmadı!.. Onlar da hâlâ aramızda hiçbir şey olmamış gibi utanmadan gezmeye devam ediyorlar. Tabii sivil ayağına niye hesap sorulmadı, onu da AK Parti’ye sormak lazım. Eminim ki AK Parti 28 Şubat’ın sivil hayatına hesap sorulsun ister.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.