İçlerindeki darbe özlemi bitmiyor

A -
A +
Cumartesi gecesinden beri herkes bana soruyor: “Nasıl oluyor da bu 104 emekli amiral hâlâ darbe peşindeler?” Onlara şunu diyorum: Bu adamların genlerinde darbe merakı var…
Çünkü millete inanmıyorlar. Seçime, sandığa güvenleri yok. Pandemi şartları olmasına rağmen Cumhur İttifakı’nı yenemediklerini görüyorlar. CHP’nin de seçimlerde AK Parti’yi yenemeyeceğini düşünüyorlar. CHP’ye yakın anket şirketlerinde bile AK Parti yüzde 37-38 çıkıyor. 
O muhtırada şöyle bir bölüm var: “... Bu gerekçelerle, TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, Atatürk'ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz. Aksi hâlde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir.”
Bu cümle direkt darbe tehdididir. TSK ya da Deniz Kuvvetlerinin değerlerin dışına çıktığına siz mi karar veriyorsunuz? 104 emekli amiral kendisini hâlâ bu ülkenin sahibi sanıyor. Emekli olmuş ama hâlâ söz söyleme hakkı olduğunu düşünüyor. 
Görevde onlarca, yüzlerce subay var. Mavi Vatan, Doğu Akdeniz, Dağlık Karabağ ve Libya’da yüzlerce şerefli subayımız görev yapıyor. Emekli olan emeklidir. 
Ama adamlar hâlâ kendilerini ülkenin üzerinde görüyorlar. Her şeye hakları olduklarını düşünüyorlar. Darbe özlemleri hiç geçmiyor. İçlerinde ukde kalmış. 
Bir de diyorlar ki: Biz hükûmetin seçimle gitmesini istiyoruz… Siz niye hükûmete bu kadar muhalifsiniz? Siz askersiniz, siyaset sizin işiniz mi? Niye her siyasi konuda görüş belirtmek istiyorsunuz? 
Atatürk ilke ve inkılapları diye diye bu ülkede dört darbe girişimi oldu. Muhafazakârlar, dindarlar devlete düşman edildi. Atatürk’ün arkasına saklanarak atanmışlar kendilerini seçilmişlerin üstünde gördüler. İstediklerini yapmaya hakları var diye düşünüyorlar.
Geçti o günler. Siyaset anında gereğini yaptı. AK Parti ve MHP’yi tebrik ediyorum. Unutulmasın ki emniyet teşkilatımız görevinin başındadır. Jandarma ve diğer komutanlarımız görevlerinin başında. Eski dönemler geride kaldı. Herkes haddini bilecek. 
Milletin vergileriyle en iyi yerlerde yaşayanlar, ekmek elden su gölden hayat sürenler milleti tehdit edemezler!.. Ederseniz hukuki sonuçlarına katlanırsınız. İçinizdeki darbe özlemi bitmiyor. Siz bilirsiniz. Hem bu millete silah doğrultup hem de ahkâm kesemezsiniz!.. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.