Bir Fransız solcularına bak bir de bizimkilere

A -
A +
Malum 104 emekli amiral muhtıra gibi bildiri yayınladılar. Hepimiz tepki gösterdik. Türkiye’deki özellikle CHP yanlıları ve bazı Kemalistler amirallerin yayınladığı muhtıra değil bildiridir, dediler. Yani savundular.
Bizdeki muhtıranın benzerini Fransa’da da 20 emekli general ile emekli ve muvazzaf subayların bulunduğu askerler “Valeurs Actuelles” sitesinde yayınladılar. Ülkede kaos var ve Macron bu kaosu engellemezse iç savaş çıkacak ve insanlar ölecek, dediler.
Bildiriye aşırı sağcı ve faşist Marine Le Pen sahip çıktı ama bir siyasi itiraz etti. Solcu “Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi" (LFI) lideri Jean Luc Melenchon askerlerin bildirisine sert çıktı. Hem sitedeki yazıyı hem de Le Pen’i eleştirdi. Melenchon bu bildiriye sessiz kalan Macron ve hükûmetini de eleştirdi. Konuyu yargıya taşıyacağını bile söyledi.
Oradaki solcular gerçekten solcu ve demokratik davranıyorlar. Bizdeki solcuların bazıları ise geçmişte işlerine gelen darbeye evet işlerine gelmeyene hayır demişti. O yüzden sol, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde arada iktidar oluyor. Bizdekiler müzmin muhalif. Sebeplerinden biri de demokratik duruştur.
 

Cem Küçük'ün diğer yazısı

Biden göreve geldikten sonra CNN ve MSNBC reytingleri yarı yarıya düştü

Giresun ve Adana da tam kapanmayı yanlış anlamış
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.