TBMM çatısı altında “Katil Devlet” diyenler

A -
A +
Savcı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan Adliyesi’nde DHKP-C tarafından şehit edildiğinde o teröristleri aklama işini Ahmet Şık yapmıştı. 
Cumhuriyet gazetesinde şehit Savcı Kiraz’ın katillerini ''mecbur kaldıkları için bu cinayeti işlediler'' diyerek aklamaya çalıştılar. İşte bu işi yapan Ahmet Şık cezaevine girdi çıktı. Açık açık savcı katillerini korudu. Bunu da bir gazete eliyle yaptı.
O Ahmet Şık gel zaman git zaman HDP’den milletvekili oldu. Görüş ayrılıkları oldu. Sonra Türkiye İşçi Partisi’ne geçti. Sürekli olarak “Devleti yıkmamız gerek”, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti katildir” gibi ifadeler kullandı. En son yayında da bunu kullandı. 
Şimdi bu adam Türkiye Cumhuriyeti’nin bir milletvekili. Devlete katil deyip duruyor. Katil dediği devletin bir milletvekili. Olacak iş değil! Ama diyor. Sokaklarda isyan çağrısı yapıyor. Kimse de ne oluyor demiyor, diyemiyor...
Bazen gemi azıya alıyorlar. Zıvanadan çıkıyorlar. Savcı katillerini aklayan adam elini kolunu sallayarak “katil devlet”, “bu devleti yıkmalıyız” vb. diyor. Bu laflar bu kadar kolay söylenir mi? 
Yarın bir gün devlete katil diyenlerin iktidar paydaşı olduğunu düşünün. Ne yapacaklar? PKK operasyonlarını mı durduracaklar? YPG’yi mi koruyacaklar? Daha çok şey söylenebilir...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.