Millet İttifakı’nın adayı bilmeceye döndü

A -
A +

Kemal Kılıçdaroğlu aday olmak istediğini belli ediyor. Her fırsatta birinci tekil şahıs kullanıyor. “İktidara gelince Afganları ve Suriyelileri 2 sene içerisinde ülkesine göndereceğim” diyor. Millet İttifakı’ndan başka bir aday belki farklı düşünüyor ama Kemal Bey kendi adaymış gibi açıklama yapıyor. Gençlere ÖTV’siz araba diyor, Z Kuşağı’nı dilinden düşürmüyor... 

Öte yandan Kılıçdaroğlu İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının da aday olmasını istemiyor. “Onlar İstanbul ve Ankara’ya lazım. 2024’e hazırlansınlar” demeye getiriyor. İmamoğlu ve Yavaş aday değilse geriye Kılıçdaroğlu ve Akşener kalıyor.

Dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “Ekrem İmamoğlu İstanbul’u AK Parti’ye teslim etmek istemez” dedi. Ama aynı şeyi Mansur Yavaş için söylemedi. İmamoğlu konusunda Temel Bey'le Kemal Bey aynı yerdeler. 

Meral Akşener anladığımız kadarıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor. Ancak İmamoğlu ve Yavaş’a sıcak bakıyor. Meral Hanım, Millet İttifakı’nın görülen ama inkâr edilen ittifakı HDP için "ayrı aday çıkarsın" diyor.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun görüşlerini Millet İttifakı’nda merak eden var mı bilmiyorum. En azından Kemal Bey fikirlerini alacaktır. Abdullah Gül masada mı, onu bilmiyoruz... 

Gördüğünüz gibi kim aday kim değil belirsiz. Herhâlde 2022 içerisinde bir aday bulacaklar. Ama şapkadan tavşan çıkmazsa adaylar bunlar...

Bir de HDP vekili Garo Paylan’ın açıklaması var: “Ama diyoruz ki 'Türkiye için hep beraber sorumluluk almalıyız. Türkiye bir uçuruma doğru sürükleniyor. Bu sorumluluğu hep beraber alırsak hep beraber kazanırız.' Ne istiyoruz? Bir geçiş sürecini tanımlayalım istiyoruz. Bu geçiş sürecinde nasıl normalleştireceğiz ülkemizi? Nasıl özgürlük alanlarını yeniden tanımlayacağız? Açlığa, sefalete, yolsuzluğa nasıl son vereceğiz bunları konuşalım istiyoruz. Ama biz asla Millet İttifakı'nın bir parçası olmak istemiyoruz. Bizim yolumuz üçüncü yoldur."

Açık açık Millet İttifakı’yla iş birliği yapmayacağız diyor. HDP’den de herhangi bir yalanlama gelmedi ya da hayır ittifak yaparız diyen çıkmadı. Gerçi HDP bu tür kararları PKK’ya sormadan alamaz. Herhâlde PKK’dan gelecek cevaba göre hareket edeceklerdir... 

Hepimiz merakla bekliyoruz. Adaylarını er ya da geç açıklamak zorundalar. Benim fikrim şöyle: Bugün seçim olsa Kemal Bey aday olur. Kemal Bey aday olursa Meral Hanım da olur. Bu durumda İmamoğlu ve Yavaş aday olmaz. HDP aday çıkarır. 

2023’te seçim zamanında olursa Kemal Bey “Ben aday değilim” diyebilir. . O zaman ibre ağırlıklı olarak İmamoğlu'na, az ağırlıklı olarak Yavaş’a döner. 

Aynen bilmece gibi. Çık işin içinden çıkabilirsen!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.