Erdoğan-Putin görüşmesi

A -
A +
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu için New York’taydı. Hem etkili bir konuşma yaptı hem de Türkevi’nin açılışını yaptı. Liderlerle görüştü ama Biden’la görüşme olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Biden’la iyi başladık diyemem” dedi.
 
Dün Temsilciler Meclisi’nde ABD’nin 778 milyar dolarlık savunma bütçesi onaylandı. Bunun 177 milyon doları DEAŞ’la mücadele bahanesiyle YPG’ye verilecek. Bu bütçe Senato ve son olarak da Başkan Joe Biden’ın onayına sunulacak. 
 
İşte bu minvalde Türkiye’nin yakın dönemdeki en önemli olaylarından biri Erdoğan’ın Putin’le görüşmesi olacak. Suriye’de barışın sağlanması konusunda Türkiye ile Rusya uzun zamandır iş birliği yapıyor. Türkiye hem PKK hem DEAŞ’a karşı Suriye’de haklı operasyonlar yaptı. Sınırlarımızı korumak için bu gerekliydi.
 
Putin Suriye’de Esad’ın devam etmesini istiyor. Açıktan söylemese de Rusya’nın gizli amaçlarından biri Suriye’den her ülkenin ayrılması! ABD dâhil her ülke Suriye’den çıksın istiyor. 
 
Ancak BM nezdinde biz haklıyız. Sınırlarımızı korumak ve teröre müsaade etmemek için uluslararası hukuka uygun olarak yaptığımız operasyonlar meşrudur. 
 
Erdoğan ile Putin görüşmesinde İdlib meselesi gündemde olacak.
 
Türkiye artık daha fazla göçmen alamayacağını söyledi. Sınırda 400 bin kişi bekliyor diye haberler de çıktı ama Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler güvene dayalı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ile Erdoğan arasında gerçekten de son derece güvene dayalı iş ilişkileri bulunduğunu ve bu ilişkilerin ciddi müzakereler için zemin hazırladığını vurguladı.
 
Suriye’nin geleceği bakımından da bu görüşme son derece önemli. Hele hele ABD’nin YPG’ye olan 177 milyon dolarlık yardımı bu görüşmeyi daha da önemli kıldı.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
KEMAL KILIÇDAROĞLU ADAYDIR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.