Türkiye Suriye’deki YPG’ye operasyon için G-20 sonrasını bekleyecek

A -
A +

Her gün haber sunan biri olarak gelişmeleri anbean takip ediyorum. Terörle ilgili gelişmeler bu minvalde çok önemli. Çok şükür içerideki terörist sayısı az. 

Gelen şehit haberlerinin çoğu Kuzey Irak ya da Suriye’de YPG’nin olduğu yerden. Bu hafta başı Gaziantep Emniyeti’nde görevli iki özel harekât polisimiz şehit oldu. Amerika’yı arkasına alan YPG’li teröristler fırsat bulurlarsa asker ya da polislerimizi şehit ediyorlar. 

Öte yandan Batı’dan aldıkları sınırsız destekle hem PKK devleti kurma çalışmaları yapıyorlar hem de ülkemize saldırıyorlar. Büyük ve güçlü devletler böyle saldırılara müsamaha etmezler. Bir sabırları vardır. O sabır tükendiğinde gerekeni yaparlar!.. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gün önce bunun sinyalini verdi. Dün de Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar net konuştu. Suriye’nin kuzeyinden gerçekleştirilen terör örgütü PKK/YPG saldırılarına ilişkin, “Hak ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi, yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bu konuyla ilgili kendi kaynaklarımı aradım. Daha önce nasıl Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı’nı yaptıysak benzer operasyonu gene yaparız. Türkiye’nin kimseden çekincesi yok. İzin almaya ihtiyacı da yok.

Suriye’de özellikle YPG kontrolündeki Tel Rıfat bölgesinin temizlenmesi lazım. Konsantrasyon ağırlıklı oraya. 

Peki böyle bir operasyon ne zaman olur?..

Erdoğan önce Afrika turuna çıkacak, peşinden G-20 Zirvesi için Roma’ya gidecek. Tel Rifat’ın YPG temizlenmesi operasyonu Roma sonrasına kalacak gibi görünüyor. Aldığım izlenim o yönde. Ama elbette kararlar Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimizin ilgili birimlerine ait.

Türkiye’nin terörle mücadelesinden kuşku duyanlar gene yanlış hesap içerisindeler. Şunu net söyleyebilirim: Türkiye ileride sıkıntı yaşamaması ve toprak bütünlüğünü koruması için ABD himayesindeki YPG’yi bitirmek zorunda. Bekleyip göreceğiz.

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
MİRGÜN CABAS, SANA DEMİŞTİM!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.