Halk TV, KRT… Metin Gürcan’ı parlatırken iyiydi

A -
A +
Eski asker ve şimdinin casusu Metin Gürcan hakkında herhâlde medyada ilk yazıyı ben yazmıştım. 21 Eylül 2019’da “Türkiye radikallere garantör olmuş” diye bu casus hakkında görüşlerimi dile getirmiştim. O zaman başta Cumhuriyet hepsi Gürcan’ı savunmuştu. 
Türkiye ne zaman Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı Operasyonlarını yapmaya karar verdi, devreye karanlık Metin Gürcan girdi. Algının kralını yaptı. 2018’de önce DW Türkçe’ye konuştu. “Son İdlib anlaşmasıyla Ankara süre kazandı. Ankara için asıl risk 15 Ekim’den sonra başlayacak. Şimdi bir kalıcı çözümden bahsetmek mümkün değil ve İdlib’de askerî operasyon mutlaka olacak.”
Türkiye hakkında her türlü kara propagandayı yapan Gürcan, “Ankara, sicilleri çok kötü olan radikallere garantör oldu. Radikaller ikna edilemeyince askerî operasyon da mutlaka olacak. Eğer, Halep’in güneyindeki İran yanlısı milisler ile İdlib’in doğusundaki radikaller arasında da bir mezhep çatışması yaşanırsa Türkiye’nin hedef ülke hâline gelmesi kaçınılmaz olacak” dedi. Bunları uluslararası medyaya söyledi. Utanmaz arlanmaz adam Türkiye teröristlere destek oluyor dedi. 
Metin Gürcan bir yıldır izleniyordu. Teknik takipteydi. İki Avrupa ülkesinin diplomatıyla bazen otoparklarda bazen kafelerde buluşuyordu. Onlara parayla casusluk yapıyordu. 
Daha önce Metin Gürcan’ı savunanlar iki gündür suspus! Mesela Gürcan’ı sürekli ağırlayan KRT bir özür diler mi? Daha geçen ay Halk TV’de HDP’li Şirin Payzın ağırladı programında. Aynı programda Barış Terkoğlu, Emin Çapa ve Yavuz Selim Demirağ da vardı. “SADAT millî güvenlik sorunu mu?” diye soruyorlardı. Casus Metin Gürcan devlete, millete dümdüz gidiyordu. 
Az zekâlı İsmail dün güya Metin Gürcan’ı yazmış. Peki Halk TV’de onu ağırlarken sen ve senin gibiler niye itiraz etmediniz? İkiyüzlüler. Hâlbuki Metin Gürcan’ı en çok parlatan Halk TV’ydi... 
Casus Metin Gürcan konusunda Deva Partisi ve Ali Babacan ipe sapa gelmez yorumlar yapıyorlar. Merak ediyorum, Ali Babacan’ı Metin Gürcan konusunda ikna eden kimdi? FETÖ mü, ABD mi, Avrupalılar mı? Bunu da yakında öğreniriz. Güneş balçıkla sıvanmaz.
Halk TV, KRT, Ali Babacan, Deva Türkiye aleyhine casusluk yapan bu haini neden savunurlar?..
 
Cem Küçük'ün diğer yazısı
Ağlama İsmail ağlama!
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.