Futbol siyasete alet edilir mi?

A -
A +
Önceki haftalarda Beşiktaş Kulübü’nün mali kongresi vardı. Şimdiki Başkan Ahmet Nur Çebi eski Başkan Fikret Orman dönemine dair araştırma yaptırdı. İş artık mahkemelik. Haklı haksız mahkemede ortaya çıkar.


Ancak mali genel kurulun yapıldığı hafta bazı tuhaflıklar yaşandı. O tuhaflıklardan bir tanesini Duhuliye.com’da gördüm. 29 Aralık 2021’de özel haber olarak verilmiş. Aynen aktarıyorum:


“Fikret Orman yönetiminin ibra edilmediği ve mevcut yönetimin de zaman zaman oldukça agresifleştiği kongrenin ardından gözler, Ahmet Nur Çebi yönetimini de ibra etmeyen az sayıda genel kurul üyesine çevrildi.
Çebi yönetimini ibra etmeyen üyelerden biri de, Beşiktaş tribününün emektarı, yıllardır tribünde davulu ve 'Sarı' lakabıyla ünlenen Emrah Ertutan'dı. Beşiktaş semtinde hemen herkesin tanıdığı Ertutan, Sarıyer Belediyesi'nde çalışarak hayatını sürdürüyor.
Çebi yönetimini ibra etmeme yönünde oy kullanan Ertutan, mesaisine başladığında büyük bir sürprizle karşılaştı. Ertutan'ın çalıştığı Sarıyer Belediyesi'ndeki amiri, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun sosyal medyadan eski bir yayında Ertutan'ın yaptığı yorumun ekran fotoğrafını gösterdi.


Söz konusu canlı yayında Mahmutyazıcıoğlu, Çebi yönetimi ile her yerde canlı yayına çıkabileceğini söylemiş, Ertutan da bu açıklamaya karşılık ‘Onlar canlı yayına çıkamazlar’ yorumunu yapmıştı. Ertutan'ın yorumunu Sarıyer Belediye başkanına gönderen ise İBB Meclis Üyesi, Beşiktaş Yöneticisi Umut Şenol'du. Şenol, Ertutan'ın yönetimi mali kongrede de ibra etmediğini söyleyerek Sarıyer Belediye Başkanı'nı aradı, Ertutan'a işiyle gözdağı vermek istedi.


Amiri tarafından savunması istenen Ertutan, Beşiktaş camiasını ilgilendiren bir durumun işiyle bir alakası olmadığını söyleyerek görev başına döndü..."


Şimdi bu yapılan nedir Allah aşkına? Emrah Ertutan, Çebi yönetiminin ibra etmediği için işiyle tehdit edilir mi? Bu nasıl iş Umut Şenol! İnsanların işiyle oynamak bu kadar kolay mı?
Tamam futbol sadece futbol değildir ama futbolu siyasete alet etmek, hele hele bir belediye çalışanını ekmeğinden etmeye çalışmak insafa sığar mı?

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.