Fenerbahçe’nin işi bu sene de zor

A -
A +

Başarısızlığın bahanesi olmaz... Çinlilerin dediği gibi; "Zaferin babası çoktur, yenilgi öksüzdür." Hangi gerekçeyi öne sürerseniz sürün gerçek budur. 

Fenerbahçe son dört senedir çok başarısız. Bakın başarısız değil çok başarısız!.. Hakemlerin, federasyonun, başkalarının olumsuz ya da yanlış kararları olmuştur. Ama neticede başarısızlığı bahanelerle örtemezsiniz.

Hadi Türkiye liginde tamam da Avrupa’da da başarı yok!.. Sayın Ali Koç’un ilk yılı Fenerbahçe kümede kalmaya oynadı. Ligi 6. bitirdi ama zorlandı. 2019-20 başlarında iyi gitti. Ligi 7. bitirdi... 

2020-21 Sivas maçını kazansa, herkes şampiyon olacaktı diyor ama son hafta Kayseri maçını kazanması zordu. 

Geçen sene 2. oldu. Şampiyonalar Ligi ön elemesinde ülkesi Ruslar tarafından işgal edilmiş, 6 aydır hayata tutunmaya çalışan ve bir yıldır doğru dürüst maç yapmamış Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımına elendi Fenerbahçe.

Maçtan birkaç gün önce Ahmet Ercanlar’a, “Bu takıma golcü lazım. Yoksa bu sene de zor” dedim. Sadece ben değil herkes dedi. Alınan transferler ne kadar iyi tartışılır. Ama bu kadroyla Fener'in işi zor... 

Hâlbuki iyi bir santrfor -belki iki- kanatlara bir oyuncu takımı iyi hâle getirirdi. “Efendim iki Kiev maçında da takım iyiydi” demekle iş olmuyor. Sonuç ne? Takım elendi. Eleyebileceği takımı eleyemedi... 

Geçen sene iddiası kalmayınca ve İsmail Hoca gelince stressiz ortamda galibiyetler alındı. Mesele stresli ortamda başarılı olmak. Fenerbahçe 4 yıldır bunu başaramıyor. 

Bu sene de Fener'in işi zor. Sayın Koç elinden geleni yapıyor. Neticede dönüp dolaşıp herkes ona dönüyor, takımın hâlini ona soruyor. Benim merak ettiğim neden golcü alınmadığı. İnşallah Fener başarılı olur... 

Fenerbahçe sıradan bir kulüp değil ama giderek sıradanlaşıyor. Heyecan gitti. En üzücüsü de kimsenin umudu kalmadı. Bu durum ancak şampiyonlukla önlenir... 


Mehmet Ali Çelebi’nin soruları 

 

Mehmet Ali Çelebi haksızlığa uğramış bir isim. Cezaevinde haksız yere yatmak ciddi bir ihlal. Sonra CHP’den vekil oldu.

Muharrem İnce’yle beraber CHP’den istifa etti ve Memleket Partisi’ni kurdu. Oradan da ayrıldı. 

Tüm yaşadıklarına ve başından geçenlere rağmen Sayın Çelebi sosyal medya hesabından Cumhur İttifakı’nın daha güvenilir olduğunu söyledi ve Millet İttifakı’na da 20 soru sordu. Onlardan bazılarını ben de aynen soruyorum. Hepsi önemli sorular olduğunun da altını çizeyim:

-PKK/PYD-FETÖ terör örgütleriyle kararlı mücadele neden mutabakat metninde yer almamıştır?

-Sığınmacıların ülkelerine gitmelerinde hepiniz kararlı mısınız?

-Yerel yönetimlere özerklik verecek misiniz?

-Ekonomi yönetiminde (Eğitimde, sağlıkta, tarımda, savunma sanayisinde) kamucu olacak mısınız?

-Çocuklarımızın geleceği Mavi Vatan’daki hak ve menfaatlerimizden vazgeçecek misiniz? “Mavi Vatan yayılmacılık” diyen vekile neden tepki göstermediniz?

-S-400’leri ne yapacaksınız? Gönderecekseniz yerine neyle hava savunması yapacaksınız?

-Savunma sanayi projelerinin devamı konusunda görüş birliğiniz var mı? SİHA’lardan rahatsız olan vekile neden tepki göstermediniz?

-Ortak Cumhurbaşkanı adayı denkleminde Türk milletine soykırımcı, Atatürk’e katliamcı diyen PKK/PYD’yi terör örgütü görmeyen, bebek katili Öcalan için ışığımız diyen HDP olacak mıdır? HDP yönetimine bakanlık verecek misiniz?

Hep diyorum, muhafazakârlar, milliyetçiler ve gerçek Atatürkçüler beraberdir, bir bütündür... PKK, FETÖ, DEAŞ ve diğer tüm terör örgütlerine ve emperyalizme karşı birlikte mücadele ediyorlar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.