En azından Kemal Kılıçdaroğlu net biri

A -
A +
 
 
Millet İttifakı’nın kimi Cumhurbaşkanı adayı yapacağı hâlâ tartışmalı. İyi Parti ile CHP arasında aday konusu netleşmedi. İtiraz etseler de İyi Parti, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor. CHP’liler ise Kemal Bey'den başkasını düşünmüyor.
Meral Hanım "Şansa bırakmayız, 2018’deki gibi acele etmemeliyiz" diyor. Aslında Kemal Bey'e, “Sen aday olma, Mansur Bey aday olsun” diyor.
Cumhurbaşkanı adaylarının ekonomi, dış politika, iç politika hakkında ne diyeceklerini bilmiyoruz. Kemal Bey hariç elbette. CHP lideri net biri. Başkan olursa neler yapacağını kıvırmadan söylüyor. Çoğu düşüncesine katılmasam da söylemlerinin net olmasını olumlu buluyorum. “Beşli çeteye hesap soracağım” diyor. “Dış politikayı 180 derece değiştireceğim” diyor. “Selahattin Demirtaş’ı, Osman Kavala’yı çıkaracağım” diyor. Hiç kıvırmıyor Kemal Bey. Aklına geleni söylüyor.
Helalleşme diyor, ifade özgürlüğü geniş olacak diyor... Yapar mı, sanmıyorum. En azından söylüyor. Ben bu bakımdan Millet İttifakı adayı Kemal Bey olsun diyorum. “Sen Tayyip Erdoğan kazansın diye Kemal Kılıçdaroğlu’nu istiyorsun” diyorlar. Ben uzun zamandır "Sayın Erdoğan kazanacak" diyorum.
Ekrem İmamoğlu Erdoğan’ın benzeri. Esas Mansur Bey kapalı kutu. Mesela Demirtaş konusunda ne düşünüyor bilmiyoruz. Suriye politikasında ne yapacak emin değiliz. Ekonomide nasıl bir yol izleyecek, fikrimiz yok. ABD ve AB ile nasıl bir ilişki kurmak istiyor, bilen yok.
Zamanında Yavuz Donat abi, Demirel için “Bir bilen” derdi. Mansur Bey “Bir bilinmeyen”... Anladığımız kadarıyla tabu kurmak gibi bir derdi de yok. Meydan okuyamıyor. Sessiz kalmak avantajlı sanıyor ama bence değil.
Bilinmedik bir adaydan ziyade bilindik adayı tercih ederim. O yüzden sürpriz olmasından ziyade net bir aday olsun. Kemal Bey bu bakımdan daha tutarlı ve gerçekçi biri.
Zaten olağanüstü bir şey olmazsa Kemal Bey adaydır. 2023 seçimleri Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında geçecektir.
Cumhur İttifakı’nı destekleyenler Kemal Bey aday olursa gevşemesin. Seçimler kolay olmayacak. Son konut projesi büyük sükse yaptı. Ama daha yapacak işler var.  2023 seçimleri kazasız, belasız olsun. Neticede kim kazanırsa kazansın, dünyanın sonu değil. Demokrasi işledikçe, ki işliyor, sorun olmaz...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.