Balyoz Planı ve Yunanistan...

A -
A +

Lütfen "Ne ilişkileri var?" demeyin.
Sebep sonuç ilişkisine bakın sadece.
Öncelikle iddianın sahibinden bahsedeyim.
Stratejist Aydın Çetiner...
Kendisi aynı zamanda önemli bir silahlanma uzmanı.
Çetiner'e göre Balyoz Darbe Planı davasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ortaya saçılan sırları, Yunanistan'ın çok işine yaradı.
Peki nasıl?
Aydın Çetiner'e kulak veriyoruz:
"Balyoz davası sonrası bazı Yunan subaylarının ifadeleri var. Taktik tertiplenmelerini tamamen değiştirdiler. Rusya'dan anti tank silahları aldılar. Adamların ellerinde Türkiye'nin elindekinden daha uzun menzilli Alman tankları var. Selanik ve Atina yakınlarındaki birlikleri de Meriç tarafına kaydırdılar."
Yani...
Yunanistan bütün askerî yapılanmasını değiştirdi.
Türkiye'ye karşı sınır mukavemetlerini artırdılar...
"Bütün bunlar Balyoz Davası'ndan sonra oldu" diyor Çetiner.
Ünlü stratejiste göre "Yunanlılar Donanma ve Hava Kuvvetleri'nin tertiplerini de Meriç'i esas alacak şekilde Saros Körfezi'ne" kaydırdılar.
Peki hepinizin aklına bir soru gelmedi mi?
Ben de sordum Çetiner'e.
"Acaba Balyoz Davası aynı zamanda böyle bir sonucu görerek mi organize edildi?"
Dahası...
Biraz komploculuk olacak ama "İşin içinde Yunanistan da mı vardı?"
İşte Aydın Çetiner'in cevabı:
"Atina yönetimi Leopard 2 tanklarıyla donanmış birlikleri de Meriç'e kaydırdı. Rus yapımı Kornet Tanksavar sistemini Kuzey Ege yakınlarına gönderdi. Bunları Balyoz'dan sonra yapınca, akıllara derin odaklar-Yunanistan ilişkisi gibi garip bir soru gelebilir. Şüphesiz böyle bir sonuç doğuyor. Ama içerideki derin odaklar ile Atina'nın iş birliği iddiası hakkında elimizde delil yok. Sadece ortaya böyle bir sonuç çıktı. Keşke çıkmasaydı."
Evet.
Çetiner'in iddiası ilginç.
Sizce de öyle değil mi?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.