Problem Diego'da

A -
A +

Pereira'nın sistemi Brezilyalı oyuncunun yapısına hiç uygun değil. Ya sistem değişmeli ya da Diego kulübede oturmalı

Vitor Pereira 72 gündür Fenerbahçe için çalışıyor. Sarı-lacivertliler bu süreçte 8 hazırlık, 5 resmi maç oynadı. Bu maçların ortak noktası; Portekizli teknik adamın takımını aynı sistem ve dizilişle sahaya sürmüş olmasıydı. Yani; 4-4-2...

Halbuki, son 10 yılda dünya üzerinde çift santrforla oynayan takım kalmadı. Volkan Demirel'in olağanüstü performansı olmasa, Vitor Pereira'nın çağdışı bu uygulaması yüzünden Fenerbahçe 1 puanı bile göremezdi.

İlk yarıda Rize, Volkan'ın koruduğu kaleye 10 şut atarken, çift forvetli Fenerbahçe tek şut gönderebildi. Onda da Van Persie ustalığını gösterdi.

Fenerbahçe'nin dün akşamki kötü oyununu sadece çift forvete bağlamak çokta adil olmaz. Çünkü sarı-lacivertli takımın en büyük problemi Diego Ribas...

Pereira'nın sistemi Brezilyalı futbolcunun yapısına hiç uygun değil. Diego ille de oynayacaksa önünde tek santrfor, iki yanında da gerçek kanat oyuncusu olmalı. Aksi halde Fenerbahçe zor kazanır. Zaten sarı-lacivertliler de 5 resmi maçta sadece Atromitos ve Eskişehir'i yenebildi.

Bir çift söz de savunma için söylemek gerek. Kjaer-Alves ikilisinin uyumsuzluğunu ve iki oyuncunun da çok ağır olduğunu görmek hiçte zor olmasa gerek.

Rizeli futbolseverlere de sitem etmeden olmaz. Van Persie gibi bir markayı izlemek için bile o tribüne gidilir.

MAÇIN ADAMI
Volkan 
Demirel

KIRILMA ANI

Pereira'nın 
ilk 11 tercihi



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.