Hikâyesi bol derbi

A -
A +

EURO2012'deki Almanya-Hollanda maçında Robin van Persie'nin 1 golüne;  2 kez ağları havalandırarak cevap veren Mario Gomez ülkesine galibiyeti getirmişti. Dün de öyle oldu.

Oldukça renkli ve ilginç bir derbiydi... Gittiği her takımda rakip kim olursa olsun hücum oynatan Şenol Güneş, üstelik ev sahibi olduğu maçta savunmayı ön planda tutan bir anlayışla sahadaydı...

Geçtiğimiz yıl derbilerde ağları havalandıramayan Beşiktaş'ın, bir sezon sonraki ilk golü Fenerbahçeli Kjaer'den geldi...

Dev maçta ilk golün kahramanı Kjaer, üstüne bir de asist yaparak Beşiktaş'ın 2-0 öne geçmesini sağladı...

Fenerbahçe'de ilk golünü tıpkı Beşiktaş gibi duran toptan buldu. Bu golde kaleyi şaşırma sırası Tosic'teydi...

EURO2012'de Almanya ve Hollanda arasında oynanan maçta Robin van Persie'nin 1 golüne; 2 defa ağları havalandırarak cevap veren Mario Gomez ülkesine galibiyeti getirmişti. Dün de gece de benzeri yaşandı...

İki takım arasındaki 1991'deki derbide Şifo Mehmet'in attığı gol de topun çizgiyi geçip geçmediği yıllarca tartışılmıştı. Dün gece de Robin van Persie'nin golü öncesi Volkan Şen'in getirdiği topun tamamının sahayı terk edip etmediği bir süre tartışılacak gibi...


Her ne kadar Beşiktaş kazansa da, oyunun kontrolü hep Fenerbahçe'deydi. Bu durumun oluşmasında Şenol Güneş'in aşırı temkinli oyun taktiğinin payı hayli büyüktü. Doğal olarak orta sahada üstünlüğü eline alan Fenerbahçe, Markovic, Ozan ve Fernandao ile oldukça net pozisyonlar yakaladı. Beşiktaş'ın imdadına ise duran toplar yetişti.

Markovic'in sakatlanması Fenerbahçe'nin bir anlamda lehine oldu. Volkan Şen sağ kanada hareketlilik getirdi. Ancak Fernandao'nun bu kadar beceriksiz kalışı bu oyuncunun etkisini de düşürdü. 

Aslında iki teknik adam da ciddi hatalar yaptı. Van Persie ilk 11'de başlasa belki de kazanan taraf sarı-lacivertli takım olacaktı.

Gökhan Töre'nin asistinde Mario Gomez'in attığı golün bire bir aynısını ilk yarıda Volkan Şen'in ortasında Fernandao'nun atamaması tamamen kalite farkıydı.

Alman santrfor her ne kadar attığı goller dışında etkili bir oyun ortaya koyamasa da, tıpkı Van Persie'de olduğu gibi "Kalite budur" dedirtti. 

Maçın hakemi Halis Özkahya aslında kötü bir yönetim göstermedi. Evet, F.Bahçe'nin yediği ilk gol ofsayttı ama burada suç yardımcıdaydı. Ancak sarı kartı olan Ersan Gülüm'ün 65 ve 67'de üst üste bariz iki sarı kartlık hareketinin es geçilmesi pek affedilecek gibi değil.

MAÇIN ADAMI
Mario Gomez

KIRILMA ANI
Ersan Gülüm'e ikinci sarı kart çıkmaması


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.