Üçüncülük bile tehlikede

A -
A +
Galatasaray'ın bu haliyle gruplardan çıkması imkansız. Astana'yı TT Arena'da yenmeyi başarabilirse Avrupa Ligi teselli olur ama o bile kolay değil
Öncelikle şunu söylemek lazım; hiç şüphesiz ki Şampiyonlar Ligi'nin en şanslı kurasını Galatasaray çekti. Hatta kura çekimi öncesi Hamza Hamzaoğlu'na, "Rakiplerini sen seç" deselerdi, o bile "Ayıp olur" diyerek bu kadar kolay bir grup oluşturmazdı. 
Dün akşam Şampiyonlar Ligi'nde 100. maçına çıkan Galatasaray'ın, bu arenada ikinci karşılaşmasını oynayan Astana'ya puan vereceğini tahmin etmek fazla karamsarlık olurdu. Sadece endişe duyulabilecek iki durum vardı sarı-kırmızılı ekip adına. Birincisi üç kupalı Galatasaray'ın sezon başından beri istenilen performansa ulaşamayışı, ikincisi ise Astana Arena'nın zemini, yani suni çimdi.
Bir Şampiyonlar Ligi karşılaşmasından çok, eş dostla oynanan bir halı saha maçını andırıyordu dün geceki 90 dakika. Zaten oyuncular 4 golün 3'ünde kendi kalesini vurdu. Suni çimde futbol oynamak; topu kontrol altına almakta zorlanma, yılların alışkanlığı olan çim zemindeki topun akışkanlığına göre pozisyon alamama ve adalelerin fazla yorulması demekti. Zaten Astana'nın Şampiyonlar Ligi'nde attığı ilk golde de her ne kadar en büyük hata Semih Kaya'da olsa bile, genç savunma oyuncusunun suni çimin etkisiyle ayakta kalamamasını unutmamak gerekir. Yine de Semih, topu ilk ayağına aldığında taca atmayarak yaşanan puan kaybının mimarı oldu. 
Galatasaray'ın zayıf rakibini yenememesinde bütün kabahat elbette ki suni çimde ve Semih'te değildi. Özellikle ikinci yarıda akın akın gelen Astana ataklarını kulübede seyreden Hamza Hamzaoğlu da 2 puan ve 1,5 milyon avroluk kayıpta büyük pay sahibiydi. 68'de Podolski-Rodriguez değişikliği her kadar doğru bir hamle olsa da, Bilal'in de kenara alınması gerekiyordu. Attığı golün kredisinden midir bilinmez, Bilal'in sahada tutulması Galatasaray'ın orta sahasını çökerten en önemli faktörlerden biriydi. 
Hakan Balta'nın kendi kalesini vurmasıyla tam 2 puan gitti derken, Astana kalecisi Eric'in müthiş ikramıyla keyiflenen Cimbom, bu seviyede asla yenilmeyecek bir golü daha kalesinde görerek resmen havlu attı. 
Galatasaray'ın bu performansıyla Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkması büyük hayal. Astana ile TT Arena'da oynanacak maçta, alınacak galibiyet Kazak ekibini dördüncülüğe itip, Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devamı sağlayacaktır. Ancak o da başarılabilirse...
MAÇIN ADAMI
Öne çıkan 
isim yok

KIRILMA ANI

Semih'in 
topu taca 
atmadığı an



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.