Hayat öpücüğü

A -
A +

Mehmet Ekici, topu iğne deliğinden geçirerek Fenerbahçe’yi ligde tutacak suni teneffüsü yaptı

Neredeyse her hafta Fenerbahçe’nin kadrosunun yetersizliğini anlatmaya çalışmak hem zor, hem de çok sıkıcı olmaya başladı.
Eğer, bu kadar beceriden uzak futbolcu topluluğunu bir araya getirme başarısını gösterenler, gelecek sezonda da görevlerinin başında olacaklarsa vah Fenerbahçelinin hâline…
H H H
Öyle bir ilk yarı izledik ki dün gece Kadıköy’de, tribünlere bakmasak kim ev sahibi, kim deplasmana gelmiş anlamayacaktık.
Ersun Yanal’ın Moses, Zajc, Ayew ve Soldado’dan oluşturduğu ileri dörtlü, üst üste iki pas yapmayı beceremediğinden ilk yarının neredeyse tamamı Fenerbahçe yarı alanındaydı.
Bu bölümde Tolgay Arslan yaptığı kritik müdahalelerle sarı-lacivertli takımı ayakta tutan tek isim oldu. Hakem Bülent Yıldırım da neredeyse bütün takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullanınca, sarı-lacivertli takım soyunma odasına golsüz beraberlikle gidebildi.
Beşiktaş ve Başakşehir maçlarına korkak bir on birle çıkan Ersun Yanal’ın, dün hareket alanı oldukça dardı. Hatta, hamle oyuncusu olarak kenarda tuttuğu Mehmet Ekici’yi de, Mehmet Topal sakatlanması sonrası sahaya sürmek zorunda kaldı. Ancak, Topal’ın yerine Jailson’u tercih etmemesi ve “çakma 10 numara” Zajc’a 72 dakika tahammül etmesi ciddi hatalardı.
Eğer, Özer’in golüne Soldado bir dakika sonra cevap veremeseydi, tribünler çok sevdiği Yanal’ın aleyhine bile dönebilirdi.
Mehmet Ekici, iğne deliğinden geçirdiği topla Fenerbahçe’ye dün gece âdeta suni teneffüs yapan isim oldu. Ancak bu galibiyet, sarı-lacivertlilerin tam bir umutsuz vaka olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Maçın adamı: Mehmet Ekici

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.