Terim elinin tersiyle itti!

A -
A +

Kadıköy yine yıkılmadı. Son 20 yılın en zayıf Fenerbahçe’si karşısında bir kişi fazla oynayan Galatasaray’ı Terim’in yanlış hamleleri yaktı

1999’dan beri Kadıköy’de galibiyet yüzü göremeyen Galatasaray, ilk defa bu hegemonyayı sonlandırabilecek bir Fenerbahçe bulmuştu karşısında ama yine olmadı.
Tribünlerin zorlamasıyla göreve gelen Ersun Yanal, 20 yıllık yenilmezlik serisinin bozulması halinde bir şekilde koltuğundan olacağını biliyordu 90 dakika öncesinde.
Derbiye hayli gergin çıkan Yanal, bu yüzden çoğunlukla hamle oyuncusu olarak kullandığı Valbuena’ya sarılmak zorunda kaldı.
Fransız yıldız topu ayağında tutarak, arkadaşlarının rakip alanda çoğalmasını sağlasa da üretkenlik olarak başarısızdı.
Bir de Elif Elmas sürprizi vardı Yanal’ın. Soldado’nun arkasında gizli forvet ve Valbuena’ya yardımcı olması rolü verilen Elif, hocasının yüzünü kara çıkarmadı.
Hasan Ali kırmızı kart görene kadar Fenerbahçe’nin sözde üstünlüğüyle geçen maç bir anda farklı bir renge büründü.
Galatasaray’ın bir kişi fazla oynamanın avantajı ve öz güveniyle devreyle birlikte gaza basması beklenirken Fatih Terim’den klasına yakışmayacak bir değişiklik geldi. Terim, Belhanda’nın kırmızı kart görme potansiyeli sebebiyle, Emre Akbaba’yı oyuna aldı ama bu oyuncunun üretkenliği Belhanda’nın yanına bile yaklaşamadı. Acaba Belhanda devam etseydi sonuç böyle mi olurdu?
Tabii bir de uzatmalarla birlikte 57 dakika 10 kişi oynayan bir rakibe karşı Mitroglou hamlesinin 84’te yapılması bir başka büyük yanlış olarak Terim’in hanesine yazıldı.
90+4’te Alper müsait durumda golü atsa Fenerbahçe, 10 kişiyle zafere bile uzanacaktı.
***
Kariyerinin ilk Fenerbahçe-Galatasaray derbisine çıkan Ali Palabıyık, çok kötü bir yönetim sergiledi. Hasan Ali, Feghouli’nin ayağına bastığı pozisyonda ilk sarı kartını görseydi zaten Diagne’yi arkadan çektiği pozisyonda kızaracaktı ama Senegalli oyuncunun topa hakim olmadığı bir pozisyonda bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle Hasan Ali’ye kırmızı kart çıkarması yanlıştı. Yine sarı kartı bulunan Mehmet Topal’ın Linnes’in karnına attığı tekmeyi de es geçmesi, Palabıyık’ın bir başka tuhaf kararıydı. Elif’in golünden önce Dirar’ın, Feghouli’nin ayağına basmasına VAR’ın onay vermesi bir başka skandaldı.

MAÇIN ADAMI: Elif Elmas

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.